islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4199
EURO
34,4363
ALTIN
2.489,53
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

İmran Han: Para Karşılığı Savaş Dönemi Bitti

İmran Han: Para Karşılığı Savaş Dönemi Bitti
3 Aralık 2019 17:44
A+
A-

Pakistan İslam Cumhuriyeti Başbakanı İmran Han, yaptığı basın açıklamasında, Afrika’daki ülkelerle ilişkilerin geliştirimesinin, Pakistan’ın dış politika çalışmalarının artık yeni odağı olacağını söyledi.

İmran Han, Pakistan Dışişleri Bakanlığı’nın Afrika’daki Elçiler ve Temsilciler çalıştayının son oturumunda konuştu. Çalıştayda Afrika ülkeleriyle ilişkilerin güçlendirilmesi ve siyasi, ekonomik, güvenlik ve sosyo-kültürel bağların çeşitlendirilmesi ve derinleştirilmesine yönelik tedbirler üzerinde karşılıklı istişareler yapıldı. Çalıştayın sonucu, Afrika ülkeleriyle Pakistan arasında olacağı gibi toplumların da arasında sağlam ilişkiler kurulması gerektiğiydi.

Başbakan, hükümetinin bağımsız bir dış politika izlediğini,  hiç kimsenin kendi savaşlarında savaştırmak için Pakistan’ı kullanamayacağını söyledi. Geçmişte hükümetlerin yanlış ilişkiler geliştirdiği ve ekonomik yardım karşılığında başkaları için savaştığını ifade ederek, bundan pişmanlık duyduğunu ifade eden İmran Han, “bu bize çok acılar yaşattı” diye ekledi. “Onlar için savaşlar kazanmamızı istediler. Bunlar Pakistan’ın saygınlığına ve kendine olan güvenine zarar verdi.”

Mirat Haber Ajansı

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.