islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3107
EURO
35,0595
ALTIN
2.279,50
BIST
8.971,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

İtalya’da bir ilkokulda İncil ve Kuran birlikte okutuluyor

İtalya’da bir ilkokulda İncil ve Kuran birlikte okutuluyor
8 Ekim 2017 07:00
A+
A-

İtalya’nın kuzeyindeki Biella kentinde bir ilkokulda din derslerinde İncil’in yanı sıra Kuran da okutulmaya başlandı.

Kentte göçmen nüfusunun yoğun olduğu Chiavazza mahallesinde yer alan okuldaki din eğitimi dersi öğretmeni, farklı kültürler arasında diyalog ve saygının teşvik edilmesi amacıyla böyle bir karar aldı.
11 sınıfta 250 öğrenciye ders veren din öğretmeni Stefania Laveder bu kararını İtalyan basınına şöyle açıkladı:

“Tüm çocuklar birbirini tanımayı ve bir arada yaşamayı öğrenmeli. Bu okulda her sınıfta 3-4 yabancı öğrenci var. Herkesin kendi kültürünün olması ve buna sahip çıkması güzel bir şey. Ama aynı zamanda diğerlerinin kültürünü de tanımalılar”.

20 yıldır öğretmenlik yapan Laveder, “Amacım herkese yer açarak öğrencilerin bir buluşma noktası yakalamalarına yardım etmek” dedi.

Laveder derslerden birinde öğrencilerini “tek tanrılı dinler turuna” çıkararak, aynı gün içnde bir kilise, cami ve sinagoga götürmüş.

Laveder, öğrencilerinin diğer inançlardaki adet ve geleneklere çok meraklı olduğunu söylüyor. Örneğin Katolik inancındaki vaftiz geleneğinin İslam’da bulunmadığını, ancak yeni doğan bebeklerin kulağına Kuran’dan sözler fısıldandığını öğrenince etkilendiklerini anlatıyor.

İtalyan basını: Biella’da din dersi herkes için

Sınıfta hem İncil’den hem de Kuran’dan dualar okuduklarını anlatan Lavender, böylece karşılaştırma yaparak paralellikleri de görme şansı edindiklerini vurguluyor.

Biella’daki bu din dersi eğitimi İtalyan basınında “Biella’da din dersi herkes için” gibi başlıklarla yer aldı.

Ancak habere sosyal medyada olumsuz tepkiler de geldi. Kimileri bir azınlık dinine okullarda yer verilmesine karşı çıkarak “O zaman Abu Dabi’de de okullarda İncil okutulsun” gibi mesajlarla tepki gösterirken, kimileri de okullarda hiçbir dinin öğretilmemesi gerektiğini savundu.

İtalya’da ilkokullarda haftada 2 saat seçmeli din dersi eğitimi veriliyor.

“Katolik dini öğretimi” adı altında verilen dersler seçmeli de olsa, laikliğe aykırı olduğu ve öğretmenlerin Katolik Kilisesi tarafından seçildiği gerekçesiyle bazı kesimlerden tepki çekiyor.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.