islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5317
EURO
34,8626
ALTIN
2.441,40
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İthal Hayvan Eti Yemeye ve Kurban Kesmeye Mecbur Olmak Günah Nitelikli Felakettir

İthal Hayvan Eti Yemeye ve Kurban Kesmeye Mecbur Olmak Günah Nitelikli Felakettir
14 Ağustos 2018 11:34
A+
A-

Az Çalışarak lüks Yaşamak Özlemi

Ülkemizin binlerce konut üretmiş sayılı inşaat firmalarından olan Ö…ların sahibi T… bey memleketin ahvalini tahlil ederken şöyle dedi:

Ben ülkemizin zenginlerindenim. Benden çok çok daha zengin dostlarım var. Kendi yaşantım yanı sıra onların yaşantısını da biliyorum. Televizyonlarda sunulan ve gençliğimize izletilen dizilerde sahnelenen hayat çok daha şaşaalı. Köylü ve şehirli, tahsilli ve tahsilsiz gençlerimize imrendilerek izletilen diziler böyle olunca çalışmadan lüks yaşamak isteyen insanımız çoğaldı. Bundan böyle az çalışarak çok daha iyi şartlarda yaşamaya şartlandırılan  insanlarımızdan nasıl çalışkan, üretken ve erdemli nesiller çıkarabileceğiz?”

İtiraf edelim, görsel ve yazılı medyayı yandaş kıldık ama Diriliş ve Abdülhamit gibi birkaç diziyle yetinerek televizyonları kendi haline terk ettik. Yani kendimize Amerika’dan daha fazla darbe vuruyoruz.

Ülkemizin Düşürüldüğü Duruma Bakın

Bu yaz Rize’ye giderken Samsun’a uğradım. Kızım ve damadımla sohbet ederken çok katlı bir geminin limana yaklaşmakta olduğunu gördük. Kısa bir süre sonra esinti ile birlikte hayvan ve gübre kokusu bizi kuşatıverdi. Geminin ithal edilen hayvanları getiren yabancı bandıralı gemi olduğunu anladık.

Bir hayvancılık ülkesi olması gereken ülkemizde düştüğümüz duruma bakın.

Devletimiz Geç Kaldıysa da Teşvik Ediyor

Devletimiz geç uyandı, hayvancılığı teşvik eder gibi ama hayvancılık yapacaklar nerede? Köyümüzün muhtarı olan genç kardeşimiz devlet teşvikinden yararlanarak hayvancılığa başladı. Daha çok kadınların ve Batum’dan gelen Gürcülerin 150 lira yevmiye ile çay toplamasını izleyen gençlerimize, ‘ teşviklerden yararlanarak siz niye zenginlik kaynağı olan hayvancılığa yönelmiyorsunuz’ diye sorduğumuzda aldığımız cevap şu oldu.

Hayvanlar pis kokuyor, kadınlarımız da ahıra girip çalışmak istemiyor.

İsviçre Doğal Gübre Kokuyordu

Yıllar önce bir konferans için İsviçre’ye gittiğimde doğal gübre kokusu burnumu yakmıştı. İsviçreli ise rahatsız değildi. Çünkü dünya ölçeğinde kaliteli çikolatalar, doğal gübreli otlarla beslenen ineklerin sütü ile üretilebiliyordu.

Tam bir bilgisizlikle yüzde yetmişini genel liselere yerleştirdiğimiz ve şaşalı dizi filmler izlettiğimiz gençliğimiz hayvan kokusuna tahammül edemiyor. Allah sonumuzu hayır eylesin.

Allah Zorluk Dilemez

Allah kulları için zorluk dilemez. (Hac 78) Özellikle ihtiyacı karşılayacak hayvanın olmadığı şartlarda Kurban ibadetinin görev olarak yüklenmeyeceği açıktır.

Peygamberimiz hayvanlarını Mîkat sınırları dışından getiremeyecek hacıları için kurban kesimini gerektiren hac türü Kıran’ı yasakladı. Çünkü onlar için kurbanlık hayvan bulmak sorun olabilirdi. Calib-i dikkattir Kur’ân ve Sünnet’te yalnızca Hac kurbanları için “Kolay olan” ifadesi kullanılmıştır. (Bakara 196) İthali zorlukları içeren hayvan ”Kolay olma” vasfını taşıyabilir mi?

Özelde Söyleyebileceklerim

Kurban İbadeti ile ilgili olarak bilmemiz gerekenleri sorular ve cevaplarını içerir şeklinde yedi bölüm halinde “mirat haber” de okuyacaksınız.

Benim özelde söyleyebileceğim şudur:

Hayvancılığını kısmen çökertmiş olup yurt dışından hayvan ithalatında bulunmakta olan ülkemizin Müslümanları ve yöneticileri farz-ı kifaye olan kurbanlık ve yemeklik hayvan yetiştiriciliği görevini ihmal ettikleri için günahkârdırlar. Zaten her Müslümanın tek tek yapması gereken farz-ı ayın bir görev olmayan kurban kesme vazifesi onlar için yapılması sevap sağlayıcı Müekked Sünnet bir görev de değildir. Onlar kurban kesim ibadetini yapmaya layık değildir, et yemeye de hakları olmasa gerek.

Bize Hayvancılık Cihadı’nı Başlatmalıyız

Memleketimiz Müslümanlarının bütünü üzerinde farz-ı kifaye olup bazı Müslümanların üstlenmesiyle diğer Müslümanlardan düşen Hayvancılık Cihadı’na acilen başlamamız gerekmektedir.

Allah zorluğu dilemez. Gavuristandan hayvan ithal ederek yememiz ve kurban kesmemiz caiz olamaz. Hayvan ithali Mekruh görülmelidir. Böylesi bir anlayışa eremezsek şuurlu bir Müslüman olamayız. Ekonomik savaş devam ediyor ve biz de Rabbimizin “…Hakkıyla cihad ediniz…” emri gereği bu savaşta yerimizi almalıyız. (Hac 78)

Hayvancılıkta geri kalmanın ümmetimiz ve milletimiz için doğuracağı zararlardan gaflet ederek hayvan ithalini Halâl görsek de ithal hayvanların etleri ve onlardan kurban kesimini Tayyip yani şüphelerden arındırılmış bir şekilde tertemiz göremeyiz. Oysaki Rabbimiz Halâl ve de Tayyip olanlardan yememizi emretmiyor mu?

Allah’ın siz rızıklandırdıkları nimetlerden Halâl ve Tayyip (maddî ve mânevî bakımdan tertemiz)olanları yiyin ve İman ettiğiniz Allah’ın emirleri ve yasaklarına aykırılıktan korunun.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.