Gündem

Tuzağa Dikkat! Üniversiteler Tek Tek Açık Eğitime Geçiyorlar

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, yeni bibir Koronavirüs tuzağı çekilmek isteniyor. Dünyada böylesi bir varyantın olmadığı açıklanmasına rağmen, Türk üniversiteleri tek tek yüzyüze eğitimi bırakıp onlinle sisteme geciyorlar.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) artan vakalar için önlem alındı. Yüz yüze eğitimi sürdürme zorunluluğu kaldırıldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, koronavirüse yönelik yeni önlemleri sosyal medya hesabından duyurdu.

Son bir haftalık zamanda yerleşkedeki yurtlarda kalan ve derslerini sürdüren öğrencilerde pozitif vakaların sayılarının hızla arttığını ifade eden Rektör Koyuncu, 2021-2022 Güz Yarıyılı sonuna dek, yüz yüze yapılan derslerin tümünün hibrit yöntemle yapılmasına karar verildiğini aktardı.

Buna göre öğretim elemanları dersi sınıfta anlatacak ve sınıfa gelebilen öğrenciler dersi yüz yüze dinlerken sınıftaki derslere katılamayan öğrenciler ise dersi eşzamanlı Zoom yayınından uzaktan izleyebilecek.

Dersliklerde yoğunluklara da müsaade edilmeyecek.

Bina içerisinde maske kullanımı noktasında güvenliğin yaptığı uyarılar sıklaştırılacak.

KOÇ VE BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ DE ÇEVRİMİÇİ SİSTEME GEÇMİŞTİ

Koç Üniversitesi, 7 Ocak 2022 tarihine kadar Tıp ve Hukuk fakültelerinde uygulamalı dersler haricinde bütün derslerin online yapılmasına karar vermişti. Üniversite, iki haftalık çevrimiçi süreç sonrası 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek final sınavlarının da online düzenleneceği duyurusunu yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi de 4 Ocak 2022’ye kadar derslerin çevrimiçi işleneceğini, isteğe göre etkinliklerin ileri bir tarihe erteleneceğini açıkladı.

Recent Posts

  • Gündem

Osmangazi Üniversitesi Öğrencilerinden Filistin’e Destek Yürüyüşü

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğrencilerinden Filistin'e Destek Yürüyüşü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) öğrencileri, ABD üniversitelerindeki Filistin…

7 saat ago
  • Gündem

İsrail’in Saldırıları Nedeniyle Gazze’de Eğitim Sistemi Durdu

İsrail'in Saldırıları Nedeniyle Gazze'de Eğitim Sistemi Durdu İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucunda, Gazze Şeridi'nde eğitim…

8 saat ago
  • Gündem

Denizlerin Bir Sonraki Süper Gücü Türkiye mi?

Denizlerin Bir Sonraki Süper gücü Türkiye mi? TCG Anadolu'nun uzunluğu 231 metre, genişliği 32 metre ve…

9 saat ago
  • Gündem

Hamas’tan İsrail’e “Kırmızı Çizgimiz” Mesajı

Hamas'tan İsrail'e "Kırmızı Çizgimiz" Mesajı Son günlerde İsrail ve Hamas arasındaki gerginlik tırmanırken, Hamas yetkilileri…

10 saat ago
  • Ekonomi

Yeni Otomobil Düzenlemesi: Araç Bayilerde Zamlanmayacak

"Araç bayilerde zamlanmayacak" düzenlemesi, otomobil satış süreçlerindeki fiyat istikrarını sağlamak amacıyla hayata geçiriliyor. Ticaret Bakanlığı'nın…

11 saat ago