islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
44,8573
EURO
52,8184
ALTIN
6.966,26
BIST
14.587,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Çok Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Yağmurlu
12°C

İYİ PARTİ MİLLET VEKİLİ TURAN ÇÖMEZ: İMAM HATİP OKULLARINA İFTİRA ATTI

İYİ PARTİ MİLLET VEKİLİ TURAN ÇÖMEZ: İMAM HATİP OKULLARINA İFTİRA ATTI
16/07/2025 12:13
A+
A-

ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜ DAVASINDAN YARGILANMIŞ VE TUTUKLANMAMAK İÇİN ”İNGİLTERE’YE” KAÇIP YILLARCA BU ÜLKEDE YAŞAMIŞ, İYİ PARTİ MİLLET VEKİLİ ”TURAN ÇÖMEZ” İMAM HATİP OKULLARINA İFTİRA ATTIĞI BELGELENDİ.

İmam Hatip’e Yönelik İftira Yine Boşa Düştü: Turhan Çömez LGS Başarısını Hedef Aldı
İmam hatip okullarının yükselen başarısı karşısında çaresiz kalan muhalefet, bu kez iftiraya başvurdu.

MUHALEFETİN HAZIMSIZLIĞI: BAŞARIYI YALANLA GÖLGELEMEK

2025 Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) 719 öğrencinin tam puan alması, Türkiye’deki eğitim başarısını ortaya koyarken, muhalefet cephesinde yine rahatsızlık baş gösterdi. İmam hatip okullarının yükselen grafiği karşısında sessiz kalamayan İYİ Parti milletvekili Turhan Çömez, gerçek dışı iddialarla Bursa’daki bir imam hatip okulunu hedef aldı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bursa’da bir imam hatip okulundan yüzlerce öğrenci tam puan almış, bu mümkün değil” diyerek kamuoyunu yanıltmaya çalışan Çömez, daha sonra iddiasını destekleyecek hiçbir belge sunamadı. Eğitim camiası ise bu açıklamaya tepki gösterdi: “Gerçeklerle değil, ön yargılarla konuşuyorlar.”

DMM: TURAN ÇÖMEZ’İN İFTİRA ATTIĞINI BELGEYLE ORTAYA KOYDU VE KENDİSİNİ YALANLADI…

TAM PUAN ALAN SADECE 2 İMAM HATİPLİ VAR

Turhan Çömez’in aleni yalanına ilişkin Dezenformasyonla Mücadele Merkezi kamuoyunu bilgilendirdi.

Bursa Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu’ndan 39 öğrencinin 500 tam puan aldığı yönündeki iddianın tamamen asılsız olduğu vurgulanan bilgilendirmede, Çömez’in kasıtlı olarak yanlış algı oluşturduğu kaydedildi.

Bursa il genelinde : 17 farklı okuldan toplam 20 öğrencinin 2025 LGS’de 500 tam puan aldığı, bu öğrencilerin 2’sinin imam hatip ortaokulu mezunu olduğunun altı çizildi.


DAHA ÖNCE DE YALAN SÖYLEMİŞTİ: DİYARBAKIR ÖRNEĞİ

Turhan Çömez’in bu ilk dezenformasyonu değil. Geçtiğimiz yıl da benzer bir iddiayı Diyarbakır için dile getirmiş, “Diyarbakır’da 300 öğrenci tam puan aldı” diyerek imam hatip okullarının başarılarına gölge düşürmeye çalışmıştı. Ancak bu iddia da hızla yalanlanmış, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan verilerde Diyarbakır’da sadece 2 öğrencinin 500 tam puan aldığı görülmüştü.

Bu yalanın ardından herhangi bir özür dilemeyen Çömez, şimdi de aynı senaryoyu Bursa üzerinden tekrarlıyor. Eğitim alanında elde edilen başarıları itibarsızlaştırmak ise toplumsal fayda değil, ancak kutuplaşmayı körükleyen bir siyaset anlayışını temsil ediyor.


TOPLUM TEPKİLİ: “İMAM HATİPLER BAŞARILI, SİZ HAZIMSIZSINIZ”

Sosyal medyada vatandaşlardan da tepki büyük. Çok sayıda kullanıcı, imam hatip okullarının hem ahlaki hem akademik başarılarına dikkat çekerek, “Çocuklarımızın alnının terini siyasi iftiralarla gölgeleyemezsiniz” dedi. Bazı öğretmenler ise Çömez’in açıklamalarını “emek hırsızlığı” olarak niteledi.

Özellikle imam hatip camiasında, bu tür açıklamaların bilinçli olarak yapıldığı ve halkın dindar kesimini hedef almak için organize bir kampanya yürütüldüğü kanaati hâkim.

İslami Haber ”MİRAT” – YouTube

Yorumlar
  1. Nuh dedi ki:

    İslam düşmanları boş durmuyor. Müminler uyanık olmalı.