islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
45,1849
EURO
53,0440
ALTIN
6.714,35
BIST
14.443,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
11°C
Cumartesi Çok Bulutlu
13°C
Pazar Hafif Yağmurlu
12°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
15°C

İzmir’de Nikah Memuru Skandalı: Dua Edene Müdahale Edip Müzik Açtırdı!

İzmir’de Nikah Memuru Skandalı: Dua Edene Müdahale Edip Müzik Açtırdı!
06/05/2024 14:54
A+
A-

İzmir Karşıyaka’da nikah memuru, dua edilirken mikrofonu alıp müzik açtırdı. O anlara ilişkin görüntüler kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.

İzmir Karşıyaka’da kıyılan bir nikah merasimi öncesi kayda geçen görüntüler tepki çekti. Nikah öncesi dua etmek isteyen hocaya müdahale eden nikah memuru, “Burası resmi daire. Burada buna izin vermiyoruz.” diyerek mikrofonu hocanın elinden aldı.

İzmir Karşıyaka’da düzenlenen bir nikah merasimi, beklenmedik bir skandalla sarsıldı. Nikah öncesi dua için sahneye çıkan bir hoca, müdahaleci bir nikah memuru tarafından engellendi. Memur, resmi dairede dua yapılamayacağını belirterek hocanın elinden mikrofonu alıp müzik açtırdı. Bu anlar, sosyal medyada hızla yayılarak büyük bir tepkiye yol açtı.

Nikah memurunun olaya müdahalesi, davetliler arasında büyük bir şaşkınlık yarattı. Dua eden hocaya yapılan bu müdahale, nikah merasimini sıradan bir ritüelden öteye taşıdı ve olayın büyümesine neden oldu.

İzmir Karşıyaka’da Zübeyde Hanım Nikah Evi’nde Skandal

Skandal, İzmir Karşıyaka’daki Zübeyde Hanım Nikah Evi’nde yaşandı. Nikah memurunun, resmi dairede ibadet yapılamayacağı gerekçesiyle hocanın dua etmesini engellemesi, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Nikah merasimlerinin, çiftlerin dini inançlarına göre şekillendirilebileceği düşüncesiyle, bu tür bir müdahalenin kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Resmi bir kurum olarak hizmet veren bu mekanda yaşanan bu tür bir skandal, güvenilirlik algısını zedelerken, kurumsal itibarı da sarsıcı bir etkiye sahip oldu.

Davetlilerin Şaşkınlığı ve Protestoları

Davetlilerin yaşadığı şaşkınlık ve tepkiler, olayın boyutlarını daha da belirgin hale getirdi. Nikah merasimine katılanların, olaya sessiz kalmayarak protesto etmeleri, toplumsal bir vicdanın sesi olarak yükseldi. Müdahaleci tavrın, toplumda kabul görmemesi ve çifte saygısızlık olarak algılanması, tepkilerin yoğunlaşmasına neden oldu.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.