islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5556
EURO
34,9560
ALTIN
2.459,17
BIST
9.885,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Japonya Tüm Dünyaya Çağrı Yaptı

Japonya Tüm Dünyaya Çağrı Yaptı
10 Aralık 2021 10:48
A+
A-

Japonya’dan nükleer silahı olan tüm ülkelere’2şeffa olalım”çağrısı
Japonya, nükleer silahlara sahip ülkelerin bu sahadaki “şeffaflıklarını artırması” çağrısı yaparak, “nükleer silahlardan arınmış bir dünya” için iş birliği hedeflediğini bildirdi.

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, hükümet yetkililerini ve uzmanları buluşturan ve Japonya Dışişleri Bakanlığınca düzenlenen “nükleer silahsızlanma” konulu çevrim içi toplantıda konuştu.

ABD’nin 1945’te attığı atom bombalarıyla harap edilen Hiroşima kökenli bir ailede doğan Başbakan, “Maalesef dünyanın yüzleştiği gerçek, bırakın yürürlükten kaldırılmasını, nükleer silah sayısının düşürülmesine yönelik müzakereler bile ilerleme katetmiyor.” dedi.

Kişida, nükleer silah sayısının “artacağına yönelik korkuların” bulunduğuna dikkati çekerek, Ocak 2022’de New York’ta düzenlenmesi planlanan Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması’nın (NPT) Değerlendirme Konferansı’na işaret etti.

Bu konferansın, “nükleer ve nükleer olmayan devletler arasında güven ilişkisinin yeniden inşası ve NPT temelinin sağlamlaştırılması” için bir fırsat olabileceğini vurgulayan Kişida, “Neticede, nükleer silahlardan arınmış bir dünya için bir çıkış yolu bulunmalı” diye konuştu.

Kişida, nükleer silahlara sahip tüm ülkelerin bu sahadaki “şeffaflıklarını artırması” çağrısı yaparak, “nükleer silahlardan arınmış bir dünya” için iş birliği hedeflediğini söyledi.

Başbakan Kişida ülkesinin, bu sahada “farklı fikirdeki ülkelerin” bir araya getirilmesine liderlik edeceğini kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.