islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3849
EURO
34,7725
ALTIN
2.435,86
BIST
10.006,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

Jeffery Shaun King Kimdir?

Jeffery Shaun King Kimdir?
12 Mart 2024 11:22
A+
A-

Jeffery Shaun King (17 Eylül 1979 doğumlu), Amerikalı bir yazar ve aktivisttir. King, sosyal medyayı kullanarak özellikle Amerika’daki Black Lives Matter hareketini desteklemektedir.

King, Kentucky’de büyümüş ve lisans eğitimini Atlanta, Georgia’ddaki Morehouse College’dan almıştır. Kısa bir süre lise vatandaşlık dersleri verdikten sonra papaz olmuştur. 2008’de Atlanta’da Courageous Church adlı bir kilise kurarak dört yıl boyunca liderliğini yapmıştır. Bu süreçte King, HopeMob.org dahil birçok internet kampanyasını başlatmıştır. Daha sonra Arizona State University’den yüksek lisans derecesi almıştır. Yazar olarak, King önceki dönemlerde Daily Kos, New York Daily News ve The Young Turks’a düzenli katkıda bulunmuştur. 2018’de King, Real Justice PAC’ı kurmuş ve The North Star websitesini başlatmıştır. 2020’de King, Grassroots Law Project adlı kâr amacı gütmeyen bir grup kurmuştur.

King, mali yönetimle ilgili tekrarlayan suçlamalarla karşılaşmıştır. Bağışçılardan toplanan paraların amaçlanan alıcılara ulaşmadığı iddialarıyla karşı karşıya kalmıştır. Ayrıca, Grassroots Law Project’in King ve ortaklarına yüksek maaş ödemesi ve ana girişimi konusunda ilerleme kaydetmemesi de eleştirilmiştir.

Erken Yaşam ve Eğitim:

Jeffery Shaun King, Franklin, Kentucky’de doğdu ve Versailles, Kentucky’de büyüdü. Doğum belgesine göre babası beyaz bir adam olan Jeffery Wayne King olarak adlandırıldı. King’in annesi 2015’te ona gerçek biyolojik babasının açık tenli bir siyah adam olduğunu söyledi. İkinci sınıfa gelindiğinde, King’in annesi Naomi Kay (Fleming), King’i ve kardeşini tek ebeveyn olarak büyüttü. King, Huntertown İlkokulu’na ve Woodford County Lisesi’ne gitti.

King, Kentucky’de büyürken ırkçılık ve nefret suçlarına maruz kaldığını ifade etti. Birgün okul arazisinde bir grup genç tarafından üzerine araçla çarpılmaya çalışıldığı bir olayı gazetecilere anlattı. Olayı okul yetkililerine bildirdikten sonra gençlerin cezalandırılması yerine korunduğunu söyledi. King daha sonra, bir grup “kırmızı boyunlu” tarafından dövüldüğü ikinci bir saldırının gerçekleştiğini anlattı. Ve bu saldırının nedeni olarak ırk temelli nefret suçu işlendiğini iddia etti. Ancak, 2015’te medya kuruluşları, King’in saldırıya dair anlatısını sorguladı. Olayın, King’in bir kız için başka bir çocukla yaptığı bir kavga olduğunu söyledi. King’in ise hafif yaralar aldığı bir çatışma olarak tanımladı. Olayı araştıran dedektif Keith Broughton’ın ve polis raporlarının verdiği bilgilere dayanarak, medya, King’in versiyonunu destekleyen bir öğretmen ve diğer öğrencilerin ifadelerine yer verdi.

King, Atlanta, Georgia’daki tarihi siyah erkekler için özel bir kolej olan Morehouse College’da eğitim gördü. Bu süreçte tarih alanında uzmanlaştı. 1999’da Morehouse öğrenci hükümeti başkanı seçilen King, eğitimi sırasında bir süreliğine tıbbi izin aldı. Dönüşünde, Morehouse tarafından Oprah Winfrey Bursu ile ödüllendirilmiştir. 2018’de King, Arizona State University’den tarih alanında yüksek lisans derecesi aldı.

Mezuniyet sonrasında King, yaklaşık bir yıl boyunca lise vatandaşlık öğretmeni olarak çalıştı. Ardından Atlanta’daki gençlik adalet sisteminde görev aldı. King, önce bir kilise papazı olarak Total Grace Christian Center’da çalıştı. Papaz olma kararını lise yıllarında aldığını ifade eden King, bir saldırı sonrasında omurga ameliyatları geçirdiği sırada en iyi arkadaşının babasının kendisini düzenli olarak ziyaret etmesinden etkilendiğini ve papaz olma kararı aldığını söyledi. 2008’de King, Atlanta’da “Cesur Kilise” adlı bir kilise kurdu. Sosyal medyayı yeni üyeler kazanmak için kullandı ve “Facebook Papazı” olarak tanındı. 2012’de King, kişisel stres ve hayal kırıklığı nedeniyle Courageous Church’den istifa etti.

Gazetecilik:

King, birçok yazısında kendi bir ırklı kişi olarak deneyimlerini ve özellikle Michael Brown’ın vurulmasının ardından gelişen olaylarda öne çıkan Black Lives Matter hareketini detaylı bir şekilde ele almıştır. Shaun, Brown’ın vurulmasının ardından olay yerini analiz eden bir makale yazdı ve subay Darren Wilson’ın hayatının tehlikede olmadığını savundu.

2014 Eylül’ünde, politik olarak liberal Daily Kos için katkıda bulunan bir blog yazarı oldu. 2 Ekim 2015’te, New York Daily News’te kıdemli adalet yazarı olarak göreve başladı ve sosyal adalet, polis şiddeti ve ırk ilişkileri konularında raporlar ve yorumlar yapmaya odaklandı. 28 Aralık 2016’da Cenk Uygur, King’in The Young Turks için politik bir yorumcu olarak işe alındığını duyurdu. King, 2016’da Daily News’ten ayrıldı.

2019’da, Frederick Douglass’ın akrabalarının desteğini aldığını iddia ederek, The North Star adlı crowdfunded web sitesini kurdu. Site, sosyal adalet konularına odaklanan makaleler, podcast bölümleri ve bir abonelik ücreti karşılığında sunulan videolar içeriyor. Ancak, The Daily Beast’e göre, site bağışçılara vadettiği tüm özellikleri sunmadı, örneğin günlük bir video yayını ve bir uygulama. King, projeye aşırı hevesli olduğunu ve site için çok iddialı planlara sahip olduğunu söyledi. The North Star’dan ayrıldıktan sonra, tarihçi ve eski baş editör Keisha Blain, King’i Twitter üzerinden “yalancı ve sahtekâr” olmakla suçladı ve bir gizlilik anlaşması nedeniyle bu konuda açıklama yapamadığını belirtti. Başka bir eski çalışan, King’in sağlık sigortası avantajlarını almak için aylarca mücadele etmeleri gerektiğini, King’in ise tüm çalışanlara tam sağlık sigortası kapsamı sağlandığını iddia etti. The Daily Beast’e göre, The North Star’daki eski meslektaşlar, King’i kötü bir mali yönetici, uzak ve yeteneksiz olarak nitelendirdi.

2024 Yılı Ramazan ayının hemen öncesinde, eşi ile birlikte Müslüman oldu.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.