islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4687
EURO
34,7835
ALTIN
2.442,74
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Jim Rogers, Altın ve Döviz Yerine Bunlara Yatırım Yapın

Jim Rogers, Altın ve Döviz Yerine Bunlara Yatırım Yapın
11 Ocak 2022 13:48
A+
A-

Dünyaca ünlü uzmandan bomba çıkış: Altın ve dolar yerine ‘bu 3 şeyi alın’

Ünlü finans ve yatırım danışmanı Jim Rogers, altın ve dolaralmak yerine gümüş almayı, bakır ve tarım arazisini yatırım yapılmasını tavsiye etti.

Dünya piyasalarında “yatırım gurusu” ismiyle bilinen, ABD’li finans ve yatırım danışmanı Jim Rogers, son yarım yüzyılda birçok ayı piyasası gördüğünü ifade etti ancak en kötüsünün yakında yaşanmasından endişeli olduğunu belirtti. Wealthion finansal danışmanlık firması ile gerçekleştirdiği açıklamada, “Bir sonraki ayı piyasası hayatımın en kötüsü olacak” ifade eden Jim Rogers, 2022’de  gerçekleşecek olan piyasa dalgalanmasını sonucunda 3 yatırım tavsiyesi verdi

Jim Rogers, “Gümüş için tüm zamanların en yüksek seviyesi 50 dolar; şimdilerde ise 23 dolar. Gümüş neden tüm zamanların en yüksek seviyesine geri dönmesin ki? Piyasalar genellikle böyle çalışır” dedi. Yatırmcılar altının bu denli çıkması sonucu gümeşe yönelmiş durumda. Buna  enflasyonda şekil vermiş durumda.  Güneş panelleri için önemli bi malzeme olan gümüşün daha fazla artmasını tahmin etmekte.

BAKIR VE TARIM ARAZİSİNİ TAVSİYE EDİYOR

Rogers’ın diğer tavsiye ettiği ürün bakır. Piyasaların yükselişte olduğu dönemde fazla yükseliş yapmayan gümüş, bakır seviyesine yakın düzeyde yer almakta.  Jim Roger bakırı Elektrikli araçların populer olması ve her teknolojik üründe kullanılması sebebiyle tavsiye ediyor “Elektrikli araç üretiminde, içten yanmalı motorlu araçlara kıyasla birkaç kat fazla bakır kullanılıyor. Bu nedenle bu metale büyük bir talep olacak” ifade etti. Rogers, “Evet bakır fiyatları şu anda tüm zamanların en yüksek seviyelerinde fakat elektrikli arabalar daha yeni başlıyor.” dedi.

Tarım sektörünün doğal gıdaya yönelmesi sonucuyla tarım arazilerine yatırım yapmayı tavsiye etmekte. “Kıyafet giymeyi ve yemek yemeyi bırakmazsak tarım daha iyiye gidecek” şeklinde ifade ettti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.