islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3670
EURO
34,9587
ALTIN
2.325,36
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Londra Köprüsü Teröristi Sahte miydi?

Londra Köprüsü Teröristi Sahte miydi?
30 Aralık 2019 16:02
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

İngiliz Polisi’nin geçtiğimi ay sonunda Londra’daki Londra Köprüsü üzerinde vurarak öldürdüğü sözde İslamcı teröristin gerçek olup olmadığı tartışılıyor. İki yıl önce gerçekleşen otomobiliyle insanları ezme yoluyla terrorist eyleme karışan DAEŞ teröristinin ardından aynı köprüde bir adamın sonradan anlatıldığı şekliyle üzerinde sahte bir bombayla insanların arasına karışıp bıçak çekmesi, bazı kişileri hafif yaralaması, ardından vurularak öldürülmesi, Sosyal Medya’da da çok takip edilmişti. Yetkililer vuranların özel eğitimli Finans Bölgesi (City of London) Polisi olduğunu bildirmişti.

Ancak videoya bakıldığında ortada ciddi bir yaralama olmadığı, bir adamın bıçağı aldığı, şahsın yerde ve etkisiz olduğu, iki el ateş ederek öldürülmeden önce bir uyarı yapılmadığı, özel polisin nasıl bu kadar çabuk hazır olabildiği soru işaretleri oluşturmakta. Terör eylemi yapacak birinin neden sadece bıçaklamakla yetindiği, üzerinde sahte bomba bile olsa, bunu gören insanların neden onunla boğuşmaya çalıştıkları gibi sorular sorulduğunda, olayın terörle ilgili olup olmadığı konusunda şüpheler ileri sürülmekte.

Londra’daki Thames nehrinin her iki yakasında yakınlarda iki istihbarat servisinin bulunduğu da düşünülünce öldürülen adamın İngiliz derin devleti elinden kaçarken terör süsüyle öldürülen biri olabileceği de ihtimaller arasında öne sürülmekte. Adamın öldürüldüğü nokta ülkenin altı istihbarat servisinden beşinin merkezinde yer almakta.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.