islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5021
EURO
34,5289
ALTIN
2.495,53
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Kabe ve Mescid-i Nebevi’ye Tekrar Sosyal Mesafe Kuralı Getirildi

Kabe ve Mescid-i Nebevi’ye Tekrar Sosyal Mesafe Kuralı Getirildi
30 Aralık 2021 12:24
A+
A-

Kabe ve Mescid-i Nebevi’ye Tekrar Sosyal Mesafe Kuralı Getirildi

Kabe ve Mescid-i Nebevi’de sosyal mesafe kuralı geri getirildi. Riyad yönetimi, vakalar arttığı için kutsal mekanlarda kısıtlamaları yeniden uygulamaya karar verdi.
Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi için daha önce tam kapasiteyle ibadet kararı alınmış, buna göre binlerce Müslüman, sosyal mesafe olmadan namaz kılmıştı.

Suudi Arabistan’da yeniden yükselişe geçen vakalar sonrası salgın tedbirlerinin geri getirildiği açıklandı.

YENİDEN UYGULANACAK

Riyad yönetimi, koronavirüs önlemleri kapsamında Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi’de yarından sonra sosyal mesafenin yeniden uygulanacağı duyurusunda bulundu.

YENİDEN KISITLAMA GETİRİLDİ

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA’nın, Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Başkanlığı’ndan bir yetkili kaynaktan elde ettiği bilgiye göre, koronavirüs vakalarında yaşanan artış sonrası kutsal mekanlara tekrar kısıtlamalar getirildi.

Karara göre yarından itibaren Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi’de sosyal mesafe uygulamaya konulacak.

TAM KAPASİTE AÇILMIŞTI

Suudi Arabistan, 15 Ekim’de koronavirüs kısıtlamalarını hafifletmeye ve Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi’nin tam kapasiteyle ibadete açılmasına izin vereceğini açıklamıştı.
Kabe’nin çevresindeki bariyerler kaldırılırken, sosyal mesafe kuralına ilişkin yere yapıştırılan etiketler sökülmüştü.

VAKA SAYISINDA ARTIŞ
Suudi Arabistan’da koronavirüs salgınında bugüne dek 8 bin 874 kişi yaşamını yitirirken, vaka sayısı da 554 bin 665’e çıktı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.