islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Kabil’de bombalı saldırılarda 2 kişi öldü

Kabil’de bombalı saldırılarda 2 kişi öldü
17 Kasım 2021 16:54
A+
A-

AA – Afganistan’ın başkenti Kabil’in batısındaki iki ayrı bölgede meydana gelen bombalı saldırılarda 2 kişi hayatını kaybetti.

Taliban geçici hükümetinin İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hosti, basına yaptığı açıklamada, Kabil’in batısındaki Daşti Barçi bölgesinde sivilleri taşıyan minibüse bombalı saldırı gerçekleştiğini söyledi.

Saldırıda 1 kişinin yaşamını yitirirken, üçü kadın 6 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Görgü tanıkları göre saldırıda 4 kişinin öldüğünü, 2 kişinin yaralandığını öne iddaa ediliyor.

Öte yandan bir Taliban mensubu, Kabil’in Dehburi bölgesinde de bir sivil araca düzenlenen bombalı saldırıda 1 kişinin yaşamını yitirdiğini, 3 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Hazara Şiilerinin yoğun olarak yaşadığı Daşti Barçi bölgesinde daha önce de sivilleri taşıyan bir çok araca bombalı saldırı düzenlenmişi.

Saldırıların çoğunu terör örgütü DEAŞ üzerine almıştı.

Öte yandan terör örgütü DEAŞ, Taliban’ın 15 Ağustos’ta ülkeye hakim olmasının ardından yapılan saldırılar yükseldi.

DEAŞ’ın 15 Ağustos’tan bu yana ikisi Kabil, biri Kunduz ve bir diğeri Kandahar olmak üzere düzenlediği dört büyük saldırıda, 250’den fazla sivil hayatını kaybetmişti.

Ayrıca Taliban İstihbarat Başkanlığı Sözcüsü Halil Hamraz, 10 Kasım’da yaptığı basın açıklamasında, son 3 ayda 600’dan fazla DEAŞ mensubunun gözaltına alındığını söylemişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.