islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4958
EURO
34,8437
ALTIN
2.435,78
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

KADINLARD DA ÖLDÜRÜYOR

KADINLARD DA ÖLDÜRÜYOR
30 Eylül 2023 14:00
A+
A-

Yazar Funda Demir 19, 15 ve 7 yaşlarında üç çocuk annesi. İki yıl önce boşandığı 22 yıllık kocası Mustafa Çaparı bıçaklayarak öldürdü.

Yorumumuza geçmeden yazar Funda Demir’i tanıyalım:

FUNDA DEMİR KİMDİR?

Lisans eğitimini İnönü Üniversitesi Kimya Öğretmenliği bölümünde tamamladı. Üniversite yıllarında kitap, tiyatro, satranç ve çevre kulüplerindeydi. 1999-2006 yılları arasında İstanbul’da öğretmen olarak görev yaptı. Ardından on yıl özel bir şirkette proje yönetiminde çalıştı. Bu esnada Beykent Üniversitesi İnsan Kaynakları ve Örgütsel Değişim dalında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı, ayrıca ICF onaylı ACTP belgeleri aldı. 2016 yılında profesyonel çalışma hayatını bırakarak edebi anlamda yazın ve okuma çalışmalarına dahil olmaya başladı. Roman, öykü ve tiyatro metinleri üzerine çalışmaktaydı.

YORUM

Hani nerde kadın dernekleri,  sürekli olarak  ve bir ölçüde haklı olarak öldürülen kadınları gündeme getiren feministler. Öldürülen erkeklerin haklarını kim savunacak?

Asıl soru şu, eğitimli üç çocuk annesi bir kadın, ayrıldığı çocuklarının babası eski eşini niçin öldürür?

GÜÇLÜLER ÖLDÜYOR

İlk insan toplumundan  bu yana erkek veya kadın güçlü olanlar egemenliklerini kuruyor ve gerekli gördüklerinde öldürüyorlar.

Bu konuda çok yazdık ve işlenen cinayetlerin on ayrı sebebine değindik.

Bu sebeplerin başında her iradeli sözümüz, davranışımız ve eylemimizden ötürü yaratıcımız olan Allah’ın huzurunda sorgulanıp ceza göreceğimiz hakikatine gereğince iman etmeyişimiz ve iman zayıflığımız gelmektedir.

 Bir diğer baş sebep de İslam’ın öngördüğü af ve tazminat seçenekli ölüm cezasına yer vermeyen hukuk sistemimizdir.

ERKEK HAKLARI

Yetkili ilgilileri uyaramadığımıza göre, toplumumuzda kazanç getirici bir işi olmayıp da işi  dernek kurmak olan kişilere haber salıp erkek haklarını korumak örgütü mü kurdursak.  H,ç değilse kadın dernekleri gibi onlar da boş boş oturup gevezelik yaparlar,

 

ETİKETLER             Kadın da öldürür          İman ve ceza yetersizliği               Erkek Hakları

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.