islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5993
EURO
34,8293
ALTIN
2.495,94
BIST
9.463,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Kalbinizin En Büyük Düşmanı!

Kalbinizin En Büyük Düşmanı!
20 Ekim 2022 09:43
A+
A-

Kalp sağlığı ve kalp krizi dünyada en çok ölümün sebebidir. Sessiz katil kalp krizi riskini yedikleriniz artırabilir veya düşürebilir. Yediğiniz yiyecekler kalp sağlığınızı doğrudan etkiler, ancak bazı kolay değiş tokuşlar tüm farkı yaratabilir. Tavuktan ketçaba en sık tüketilen bazı yiyeceklerden kaçınarak kalp krizi riskini azaltabilirsiniz.

Daha sağlıklı bir kalp için yemek yemek, en sevdiğiniz yiyeceklerden bazılarında gizlenen gizli tehlikelerin farkında olmak anlamına gelir. Sağlıklı kabul edilen gıdaların çoğu aslında tam tersidir.

Gıdaların omega-3’ler, potasyum, kalsiyum, magnezyum, bitkisel besinler, antioksidanlar ve lif gibi besinleri içermesi gerekir, ancak birçoğu bunlardan önemli ölçüde yoksundur.

KALP SAĞLIĞINA İYİ GELEN BESİNLER NELERDİR?
Kalp için sağlıklı yiyecekler yerken, içindeki besinler kardiyovasküler sistemi iyileştirmeye yardımcı olarak hem kolesterol seviyelerini hem de kalp hastalığı riskini azaltır.

Aynı şekilde, kalp sağlığını olumsuz yönde etkileyen yiyecekler yemek, kolesterol seviyenizi yükseltecek ve bu da potansiyel olarak yaşamı tehdit eden diğer birçok sağlık durumu arasında kalp krizi geçirme riskinizin artmasına neden olacaktır.

Amerikan Kardiyoloji Koleji tarafından 2016 yılında yapılan bir araştırmaya göre, tam tahıllar, kabuklu yemişler, fasulye ve bazı süt ürünleri ve sağlıklı yağlar açısından zengin bir diyet, bir kişinin kardiyovasküler hastalık riskini üçte bir oranında azaltır.

SAĞLIKLI BİR KALP İÇİN UZAK DURMANIZ GEREKENLER

İşlenmiş şarküteri etler
Tavuk döner
Ketçap
Barbekü sosu
Az yağlı salata sosu
Kahvaltılık gevrek
Aromalı süt alternatifleri
Konserve çorba
Konserve sebzeler
Kapari
Meyve aromalı yoğurt
Kahve kreması
Margarin

Sağlık uzmanları, tuz ve doymuş yağ alımınızı sınırlamanızı tavsiye ediyor. Bunun yanında şekerli içecekler ve işlenmiş gıdalar minimumda tutulmalıdır. Ancak tüm yağlar sağlıksız değildir ve avokado, zeytinyağı ve yağlı balık gibi daha karmaşık, sağlıklı yağları diyetinize ekleyerek kalp hastalıklarını uzak tutabilirsiniz.

Protein için kırmızı et ve süt ürünlerini azaltın, bunun yerine tavuk ve hindi gibi yağsız etleri tercih edin. Uzmanlar ayrıca şekersiz içeceklerin seçilmesini tavsiye ediyor.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.