islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3724
EURO
34,9981
ALTIN
2.325,89
BIST
9.095,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Johnson: mutasyonlu İngiltere virüsü daha ölümcül

Johnson: mutasyonlu İngiltere virüsü daha ölümcül
Mirat Haber Ajansı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ilk kez İngiltere’de tanımlanan yeni COVID-19 varyantının daha ölümcül olabileceğini belirterek ülkede kullanılan aşıların mutasyona uğramış haline karşı da etkili olduğunu gösteren bazı kanıtların olduğunu ifade etti. Johnson, sağlık sektöründe yaşanan yoğun baskının nedeninin hali hazırda daha kolay yayıldığı bilinen yeni varyantın olduğunu söyledi. Baş Bilim Danışmanı Patrick Vallance, daha ölümcül olması hakkındaki kanıtların henüz güçlü olmadığını ve devam eden araştırmalardan bilgilerin gelmekte olduğunu ifade etti. Yeni varyant ile  hastaneye başvuran hastalarda daha büyük bir risk olmadığını, ancak Birleşik Krallık modeline sahip kişilerin daha fazla risk altında olduğuna dair işaretler bulunduğunu söyledi. 60 yaşlarında enfekte olmuş 1000 kişiden ortalama 10’unda ölümcül olmasının bekleneceği şeklindeyken, yeni varyantta yüzde 30-40’lık bir artışla 13-14’ünde ölümcül etki beklendiği ifade edildi.

Birleşik Krallık’ta geçtiğimiz yılın sonlarında tespit edilen yeni mutasyonda ölüm riskinin daha yüksek olabileceği ile ilgili uyarı gelmişti.  COVID-19 enfeksiyonlarının sayısının azaldığı haberlerinin ardından yeni varyant ile günde yüzde 4’lük bir artışla tekrar canlanması haberleri ortaya çıktı. Yayınlanan veriler, 5,38 milyon kişiye ilk doz aşının verildiğini ve rekor seviyede aşı yapıldığını gösterdi. Bununla birlikte, bilim adamları, Güney Afrika ve Brezilya’da kaydedilen yeni varyantların şimdiye kadar geliştirilen aşılara karşı dirençli olduğunu gösteren kanıtlardan endişe duyduklarını gösteriyorlar.

Ekonomi de kötü durumda

 İngiltere ve İskoçya, 4 Ocak’ta, yurt dışından gelen yolcular tarafından ülkeye bulaşan korona virüsün yayılma etkisi fazla olan yeni varyantlarının tetiklediği hastalıkta meydana gelen artışı durdurmak için yeni kısıtlamalar açıkladı. Birleşik Krallık, 3,5 milyondan fazla enfeksiyon ve yaklaşık 96.000 ölüm kaydetti, bu da dünyada görülen vaka sayısı en yüksek beşinci ülke olduğunu gösteriyor. Ülkenin ekonomisi, kamu borcunun 1962’den bu yana gayri safi yurtiçi hasıla (GSYİH) oranı olarak en yüksek seviyesini gösterdi ve perakendeciler en kötü yıllarını geçirdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.