SAĞLIK

Kalbinizin En Büyük Düşmanı!

Kalp sağlığı ve kalp krizi dünyada en çok ölümün sebebidir. Sessiz katil kalp krizi riskini yedikleriniz artırabilir veya düşürebilir. Yediğiniz yiyecekler kalp sağlığınızı doğrudan etkiler, ancak bazı kolay değiş tokuşlar tüm farkı yaratabilir. Tavuktan ketçaba en sık tüketilen bazı yiyeceklerden kaçınarak kalp krizi riskini azaltabilirsiniz.

Daha sağlıklı bir kalp için yemek yemek, en sevdiğiniz yiyeceklerden bazılarında gizlenen gizli tehlikelerin farkında olmak anlamına gelir. Sağlıklı kabul edilen gıdaların çoğu aslında tam tersidir.

Gıdaların omega-3’ler, potasyum, kalsiyum, magnezyum, bitkisel besinler, antioksidanlar ve lif gibi besinleri içermesi gerekir, ancak birçoğu bunlardan önemli ölçüde yoksundur.

KALP SAĞLIĞINA İYİ GELEN BESİNLER NELERDİR?
Kalp için sağlıklı yiyecekler yerken, içindeki besinler kardiyovasküler sistemi iyileştirmeye yardımcı olarak hem kolesterol seviyelerini hem de kalp hastalığı riskini azaltır.

Aynı şekilde, kalp sağlığını olumsuz yönde etkileyen yiyecekler yemek, kolesterol seviyenizi yükseltecek ve bu da potansiyel olarak yaşamı tehdit eden diğer birçok sağlık durumu arasında kalp krizi geçirme riskinizin artmasına neden olacaktır.

Amerikan Kardiyoloji Koleji tarafından 2016 yılında yapılan bir araştırmaya göre, tam tahıllar, kabuklu yemişler, fasulye ve bazı süt ürünleri ve sağlıklı yağlar açısından zengin bir diyet, bir kişinin kardiyovasküler hastalık riskini üçte bir oranında azaltır.

SAĞLIKLI BİR KALP İÇİN UZAK DURMANIZ GEREKENLER

İşlenmiş şarküteri etler
Tavuk döner
Ketçap
Barbekü sosu
Az yağlı salata sosu
Kahvaltılık gevrek
Aromalı süt alternatifleri
Konserve çorba
Konserve sebzeler
Kapari
Meyve aromalı yoğurt
Kahve kreması
Margarin

Sağlık uzmanları, tuz ve doymuş yağ alımınızı sınırlamanızı tavsiye ediyor. Bunun yanında şekerli içecekler ve işlenmiş gıdalar minimumda tutulmalıdır. Ancak tüm yağlar sağlıksız değildir ve avokado, zeytinyağı ve yağlı balık gibi daha karmaşık, sağlıklı yağları diyetinize ekleyerek kalp hastalıklarını uzak tutabilirsiniz.

Protein için kırmızı et ve süt ürünlerini azaltın, bunun yerine tavuk ve hindi gibi yağsız etleri tercih edin. Uzmanlar ayrıca şekersiz içeceklerin seçilmesini tavsiye ediyor.

Recent Posts

  • Gündem

1 MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİLER BAYRAMI

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, günümüzde tasvip etmediğimiz şekilde siyasal bir kimliğe bürünerek eylemlere…

14 saat ago
  • Gündem

Devlet Bahçeli’den İmamoğlu’na Sert Hamas Cevabı

Devlet Bahçeli'nin Sert Tepkisi: "Hamas'a Terör Örgütü Demek, Siyonizm'in Değirmenine Su Taşımaktır!" Devlet Bahçeli'nin CNN…

15 saat ago
  • Gündem

İslam’ın Emretmiş Olduğu Cihad Şekilleri

İslam’ın emretmiş olduğu Cihad  şekillerini dört ana noktada toplamak mümkündür... 1-Cihadı Ekber: Hiç şüphesiz insan,…

16 saat ago
  • Gündem

Simit Fiyatlarına Bakanlık Denetimi: Onay Zorunluluğu Geldi

Ticaret Bakanlığı, simit fiyat tarifelerine ilişkin önemli bir değişiklik yaptı. Ekmek fiyatlarındaki düzenlemeler benzeri, simit…

17 saat ago
  • Makale

CUMHURBAŞKANIMIZ, BAKANLARIMIZ VE ALİ ERBAŞ İÇİN YABANCI LÜKS ARABA AYIPTIR VE GÜNAHTIR

Tevazu Bilinci Olmayanların İtibarı da Olmaz AHMET HAKAN -ALİ ERBAŞ Bizim müftü çocuğu olup İmam…

18 saat ago
  • Gündem

İSRAF, ALLAH’A İSYAN VE İNSANLARA ZULÜMDÜR I

“İsraf etmeyin” emrinin akabinde Allah'ın israf edicileri sevmediğine vurgu yapılması israfın önemli haramlardan biri olmasına…

18 saat ago