SAĞLIK

Kalp Krizi veya Felç Geçirmeden Anlaşılmıyor!

Eğer sağlığınıza dikkat ediyor ve düzenli olarak kontrole gidiyorsanız yüksek kolesterolünüz olup olmadığının farkındasınızdır. Ancak yüksek kolesterolünüz varsa ve farkında değilseniz büyük tehlike altındasınız demektir. Yüksek kolesterol, genellikle belirti göstermez. Hayati riske sahip olan yüksek kolesterol kontrol altına alınmadığında kalp krizi ve felç gibi ciddi sonuçlara neden olabilir.

Yüksek kolesterol, sinsi ve hayati riski olan hastalıklardan biridir. Son yıllarda değişen yaşam tarzı yüzünden neredeyse her yaştan insanda yüksek kolesterol görülebilir hale geldi. İngiliz uzmanlar, gözlerin olası bir kolesterol sonunu gösterebileceğini öne sürüyor.

Yüksek kolesterol, fark edilmediğinde ve kontrol altına alınmadığında potansiyel olarak ölümcül bir sağlık riskidir. Çoğu hasta, kan testi yaptırmadıkça ya da kalp krizi ya da felç gibi ciddi sonuçlardan birini yaşamadıkça yüksek seviyelerinin olduğunun farkına varmaz. Ancak gözlerinizde görünebilecek bazı göstergeler var.

YÜKSEK KOLESTEROL NEDİR?
Yüksek kolesterol, kan damarlarınızda kolesterol adı verilen yağlı bir maddenin çok fazla olduğu anlamına gelir. Bu biriktiğinde damarlarda tıkanmalara yol açabilir. Bu tıkanıklıklar sonunda kalp krizlerine ve felçlere neden olabilecek kan pıhtılarına yol açarak kırılabilir.

YÜKSEK KOLESTEROL GÖZLERDEN BELLİ OLUR MU?
İngiliz uzmanlara göre, kolesterolünüzün yüksek olup olmadığını bilmek zor olsa da, hem retina hem de korneadaki değişiklikler yüksek kolesterol işaretleri gösterebilir. Uzmanlar, bazı retina anomalilerinin olası bir kolesterol sorununa işaret edebileceğini belirtiyorlar. Gözünüzde bazı değişiklikler fark ederseniz göz kontrolü ile kolesterol seviyenizi de kontrol ettirmenizi tavsiye ediyorlar. Korneanın etrafındaki beyaz halka da kolesterol ile bağlantılı olabilir.

YÜKSEK KOLESTEROL NEDEN OLUR?
Bazı insanların genetiklerinden dolayı yüksek kolesterole sahip olma olasılığı daha yüksek olsa da yüksek kolesterolün belli başlı nedenleri var:

Yağlı yiyecekler yemek,
Yeterince egzersiz yapmamak,
Aşırı kilolu olmak,
Sigara içmek,
Alkol kullanmak.

Recent Posts

  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

9 dakika ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

1 saat ago
  • Gündem

İsrail Saldırıları Altındaki Gazze’den Görüntüler

İsrail Saldırıları Altındaki Gazze'den Görüntüler Gazze Şeridi'nde İsrail'in Amansız Saldırısı ve Filistinlilerin Güçlü Mücadelesi Gazze…

1 saat ago
  • Makale

Gazze Konusunda “Duygu Ötesi Yaşayan İnsanlar”

Prf.Dr. Erol Göka ‘’İDE'de(İslam Düşünce Enstitüsü)" yapılan oturumda dünyada şahit oldukları binlerce zulme karşı, duyarsız…

2 saat ago
  • Gündem

Sait Çamlıca: Teknolojiyi Akıllıca ve Müslümanca Kullanın!

Eğitimci Yazar Sait Çamlıca Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle ‘Teknoloji…

2 saat ago