islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5525
EURO
35,0287
ALTIN
2.429,51
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Kalp Krizi veya Felç Geçirmeden Anlaşılmıyor!

Kalp Krizi veya Felç Geçirmeden Anlaşılmıyor!
29 Temmuz 2022 09:57
A+
A-

Eğer sağlığınıza dikkat ediyor ve düzenli olarak kontrole gidiyorsanız yüksek kolesterolünüz olup olmadığının farkındasınızdır. Ancak yüksek kolesterolünüz varsa ve farkında değilseniz büyük tehlike altındasınız demektir. Yüksek kolesterol, genellikle belirti göstermez. Hayati riske sahip olan yüksek kolesterol kontrol altına alınmadığında kalp krizi ve felç gibi ciddi sonuçlara neden olabilir.

Yüksek kolesterol, sinsi ve hayati riski olan hastalıklardan biridir. Son yıllarda değişen yaşam tarzı yüzünden neredeyse her yaştan insanda yüksek kolesterol görülebilir hale geldi. İngiliz uzmanlar, gözlerin olası bir kolesterol sonunu gösterebileceğini öne sürüyor.

Yüksek kolesterol, fark edilmediğinde ve kontrol altına alınmadığında potansiyel olarak ölümcül bir sağlık riskidir. Çoğu hasta, kan testi yaptırmadıkça ya da kalp krizi ya da felç gibi ciddi sonuçlardan birini yaşamadıkça yüksek seviyelerinin olduğunun farkına varmaz. Ancak gözlerinizde görünebilecek bazı göstergeler var.

YÜKSEK KOLESTEROL NEDİR?
Yüksek kolesterol, kan damarlarınızda kolesterol adı verilen yağlı bir maddenin çok fazla olduğu anlamına gelir. Bu biriktiğinde damarlarda tıkanmalara yol açabilir. Bu tıkanıklıklar sonunda kalp krizlerine ve felçlere neden olabilecek kan pıhtılarına yol açarak kırılabilir.

YÜKSEK KOLESTEROL GÖZLERDEN BELLİ OLUR MU?
İngiliz uzmanlara göre, kolesterolünüzün yüksek olup olmadığını bilmek zor olsa da, hem retina hem de korneadaki değişiklikler yüksek kolesterol işaretleri gösterebilir. Uzmanlar, bazı retina anomalilerinin olası bir kolesterol sorununa işaret edebileceğini belirtiyorlar. Gözünüzde bazı değişiklikler fark ederseniz göz kontrolü ile kolesterol seviyenizi de kontrol ettirmenizi tavsiye ediyorlar. Korneanın etrafındaki beyaz halka da kolesterol ile bağlantılı olabilir.

YÜKSEK KOLESTEROL NEDEN OLUR?
Bazı insanların genetiklerinden dolayı yüksek kolesterole sahip olma olasılığı daha yüksek olsa da yüksek kolesterolün belli başlı nedenleri var:

Yağlı yiyecekler yemek,
Yeterince egzersiz yapmamak,
Aşırı kilolu olmak,
Sigara içmek,
Alkol kullanmak.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.