Gündem

KAMÂL ATATÜRK’Ü ÖVÜYOR MU YOKSA YERİYOR MUSUNUZ?

Saygısız Atatürkçüler, “Mustafa Kemal” ismini terk ederek çıkarttığı bir kanunla Atatürk soyadını alan ve Kemal’i de KAMÂL’e çevirten  Kamâl  Atatürk’e Mustafa Kemal demeyi sürdürerek samimiyetsizliklerini açığa vuruyorlar.

 KAMÂLİST olduğuna şüphe duymadığımız Odatv  güzel bir habercilik yaparak kendi ifadeleriyle bir resim ve video eşliğinde “İzlerken Duygulanılacak” bir haber yaptılar.

Ama biz resmi incelediğimizde ve videoyu izlediğimizde olumsuz yönde etkilendik ve “Kamal Atatürk’ü övüyorlar mı yoksa yeriyorlar mı?” demekten de kendimizi alamadık.

Kamâl Atatürk’ün  1938 öncesi fakir ülkemiz açlık ve çıplaklıkla boğuşurken   “..kıyafetlerini günümüzde de modanın önemli merkezlerinden biri olarak kabul edilen Paris’te ünlü bir terziye ve yine ünlü bir Alman terziye hazırlattığını.. ” biliyorduk ama ‘bu kadarı da olmaz’ diyerek yüreğimizde bu gerçeği kabul edemiyorduk.

Kamâl Atatürk ve çevresindeki adamlar ve kadınlar şapkaları altında  öylesine görkemli giysiler içinde görülüyorlardı ki anlatılır gibi değil. Zavallı millet giyecek bir şey bulamıyor ve derdest edilip sorgulanmamak için bulduğu üç kuruşu kaskete yatırıyorken resim ve video bizi olumsuz yargılara itikledi.

Ha bir de 55 yaşlarındaki Mustafa KAMÂL’in giysileriyle  ve yaşıyla pek uyum sağlamayan kaba bir bastonla niçin görüntü verdiğini anlayamadık ve hayra da yoramadık. Sebebi ne ola ki? Yoksa baston kullanmak Avrupa’da moda mıydı?

Şimdiki bu habere niçin takıldınız derseniz, açıklayalım.

AK Parti milletvekili Hulki Cevizoğlu Ak Parti’de oluşunu, Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘eylemsel  Atatürkçü” oluşuna bağlamış.

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/muhaliflikten-akp-saflarina-gecen-hulki-cevizoglu-erdogan-eylemsel-olarak-ataturkcu-682036h.htm

Pek bir ihtimal verip inanamadık. Ama dünyada olamayacak şey  de  yoktur.

Şimdi haberimizi okuyabiliriz.

https://www.odatv4.com/guncel/ataturk-un-hi-gormediginiz-goruntuleri-izlerken-duygulanacaksiniz-100227227

Atatürk’ün hiç görmediğiniz görüntüleri… İzlerken duygulanacaksınız

[16 Ağustos Çarşamba

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1930-1937 yılları arasında gerçekleştirdiği yurt gezilerine ilişkin yeni görüntüler Film Mirasım sitesinde yayımlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, geçen yıl aralık ayında internet üzerinden meraklılarıyla buluşturulan “Film Mirasım” sitesi ile mobil uygulamasına bu yılın sonuna kadar 200 film daha eklenecek.

Bugüne kadar 8 milyon etkileşime ulaşan sitede, Atatürk’ün daha önce yayınlanmamış yüksek kalitedeki görüntülerinden, Osmanlı’nın son dönemi ve Cumhuriyet’in ilk yıllarına, Anıtkabir’in yapımından Kore Savaşı görüntülerine kadar pek çok önemli tarihi 911 belge film var.]

MİRATHABER.COM

KAMÂL ATATÜRK          ODATV      HULKİ CEVİZOĞLU     CUMHURBAŞKANI           SAYGISIZ ATATÜRKÇÜLER

 

 

Recent Posts

  • Gündem

İSLAM’A GÖRE EKONOMİK SİSTEM VE KURALLARI

İSLAM'A GÖRE EKONOMİK SİSTEM VE KURALLARI Ali Rıza Demircan Hocamızın bu sözlerini daha iyi anlayabilmek…

28 dakika ago
  • Makale

MÜSLÜMANLAR İÇİN HER GÜN ANNELER GÜNÜ OLMALIDIR

    Yaratandan ötürü bütün canlılara merhameti ve tüm in­sanlara sevgiyi öğütleyen dinimiz, husûsiyle anne…

28 dakika ago
  • Makale

“NECİP FAZIL’SIZ EDEBİYAT OLUR MU?”

Kadim dostum Muzaffer Doğan Beyle sohbet ederken, başlık yaptığım bu cümleyi kullanmıştı: “Necip Fazıl’sız edebiyat…

1 saat ago
  • Gündem

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN..

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.. Ayağının altını öpmemiz gereken annelerimizin ve anne adaylarımızın anneler gününü kutluyor…

1 saat ago
  • VİDEOLAR

ANNELER GÜNÜ ŞİİRİ

https://youtu.be/6yhiDDwqaxc

1 saat ago
  • Gündem

Kasımpaşa Mevlevihanesi Yeniden Doğuyor.

Kasımpaşa Mevlevihanesi Yeniden Doğuyor Kasımpaşa Mevlevihanesi: Osmanlı'nın İrfan Yuvâsı, Yeniden İnsan ve İrfan Vakfı ile…

19 saat ago