islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
16°C
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

KAMÂL ATATÜRK’Ü ÖVÜYOR MU YOKSA YERİYOR MUSUNUZ?

KAMÂL ATATÜRK’Ü ÖVÜYOR MU YOKSA YERİYOR MUSUNUZ?
16 Ağustos 2023 16:00
A+
A-

Saygısız Atatürkçüler, “Mustafa Kemal” ismini terk ederek çıkarttığı bir kanunla Atatürk soyadını alan ve Kemal’i de KAMÂL’e çevirten  Kamâl  Atatürk’e Mustafa Kemal demeyi sürdürerek samimiyetsizliklerini açığa vuruyorlar.

 KAMÂLİST olduğuna şüphe duymadığımız Odatv  güzel bir habercilik yaparak kendi ifadeleriyle bir resim ve video eşliğinde “İzlerken Duygulanılacak” bir haber yaptılar.

Ama biz resmi incelediğimizde ve videoyu izlediğimizde olumsuz yönde etkilendik ve “Kamal Atatürk’ü övüyorlar mı yoksa yeriyorlar mı?” demekten de kendimizi alamadık.

Kamâl Atatürk’ün  1938 öncesi fakir ülkemiz açlık ve çıplaklıkla boğuşurken   “..kıyafetlerini günümüzde de modanın önemli merkezlerinden biri olarak kabul edilen Paris’te ünlü bir terziye ve yine ünlü bir Alman terziye hazırlattığını.. ” biliyorduk ama ‘bu kadarı da olmaz’ diyerek yüreğimizde bu gerçeği kabul edemiyorduk.

Kamâl Atatürk ve çevresindeki adamlar ve kadınlar şapkaları altında  öylesine görkemli giysiler içinde görülüyorlardı ki anlatılır gibi değil. Zavallı millet giyecek bir şey bulamıyor ve derdest edilip sorgulanmamak için bulduğu üç kuruşu kaskete yatırıyorken resim ve video bizi olumsuz yargılara itikledi.

Ha bir de 55 yaşlarındaki Mustafa KAMÂL’in giysileriyle  ve yaşıyla pek uyum sağlamayan kaba bir bastonla niçin görüntü verdiğini anlayamadık ve hayra da yoramadık. Sebebi ne ola ki? Yoksa baston kullanmak Avrupa’da moda mıydı?

Şimdiki bu habere niçin takıldınız derseniz, açıklayalım.

AK Parti milletvekili Hulki Cevizoğlu Ak Parti’de oluşunu, Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘eylemsel  Atatürkçü” oluşuna bağlamış.

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/muhaliflikten-akp-saflarina-gecen-hulki-cevizoglu-erdogan-eylemsel-olarak-ataturkcu-682036h.htm

Pek bir ihtimal verip inanamadık. Ama dünyada olamayacak şey  de  yoktur.

Şimdi haberimizi okuyabiliriz.

https://www.odatv4.com/guncel/ataturk-un-hi-gormediginiz-goruntuleri-izlerken-duygulanacaksiniz-100227227

Atatürk’ün hiç görmediğiniz görüntüleri… İzlerken duygulanacaksınız

[16 Ağustos Çarşamba

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1930-1937 yılları arasında gerçekleştirdiği yurt gezilerine ilişkin yeni görüntüler Film Mirasım sitesinde yayımlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, geçen yıl aralık ayında internet üzerinden meraklılarıyla buluşturulan “Film Mirasım” sitesi ile mobil uygulamasına bu yılın sonuna kadar 200 film daha eklenecek.

Bugüne kadar 8 milyon etkileşime ulaşan sitede, Atatürk’ün daha önce yayınlanmamış yüksek kalitedeki görüntülerinden, Osmanlı’nın son dönemi ve Cumhuriyet’in ilk yıllarına, Anıtkabir’in yapımından Kore Savaşı görüntülerine kadar pek çok önemli tarihi 911 belge film var.]

MİRATHABER.COM

KAMÂL ATATÜRK          ODATV      HULKİ CEVİZOĞLU     CUMHURBAŞKANI           SAYGISIZ ATATÜRKÇÜLER

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.