islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5622
EURO
34,9871
ALTIN
2.430,07
BIST
9.753,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Almanya AB’nin Türkiye silah ambargosuna karşı

Almanya AB’nin Türkiye silah ambargosuna karşı
Mirat Haber Ajansı

Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas dün yaptığı açıklamada, Almanya’nın Doğu Akdeniz bölgesindeki ülkelerin arasında gerilim nedeniyle Türkiye’ye silah ambargosu uygulanması talebine karşı çıktığını söyledi. Almanya’nın DPA haber ajansına verdiği demeçte Maas, Yunanistan’ın Avrupa Birliği’nden (AB) Türkiye’ye silah ambargosu uygulama talebinin “stratejik açıdan yanlış” olduğunu söyledi. Birkaç gün önce Yunanistan, Ankara’nın Doğu Akdeniz bölgesindeki denizcilik faaliyetleri nedeniyle Türkiye’yi silah ambargosu uygulanması konusunu Avrupa Birliği kara listesine dahil etmesini defalarca istediğini bildirdi. 12 Ekim’de Türkiye, Meis ​​ve Rodos adaları arasındaki bölgeye hidrokarbon kaynakları aramak için bir gemi göndermiş ve bölgenin deniz sınırlarına dahil olduğunu iddia etmiş, Yunanistan ise buna karşı çıkmıştı.

Münhasır Ekonomik Bölgeler

Uluslararası hukuk, ülkeler arasındaki adalar için tartışmalı Münhasır Ekonomik Bölge’nin (MEB’ler) Yunanistan ve müttefiklerinin reddettiği ve Türkiye’ye sadece kıyıdaki turistlerin yüzmesi için kullanılabilen alanları bırakması sonucu çıkan sorunun, ikili görüşmelerle çözülmesini şart koşuyor. Sondaj gemisi daha sonra geri çekildi. Ağustos ayında Türkiye, Yunanistan ve Mısır’ın tartışmalı bir deniz sınırlandırma anlaşması imzalaması ve Türkiye’nin keşifleri durdurma konusundaki iyi niyet hareketini reddetmesinin ardından Doğu Akdeniz’de enerji araştırmalarına yeniden başladı. Türkiye, Yunanistan-Mısır anlaşmasını “hükümsüz” ilan ederek, Oruç Reis’e Türkiye’nin kıta sahanlığı içindeki bir alanda faaliyetlerini sürdürme yetkisi verdi. Türkiye, Yunanistan’ın Türkiye kıyılarına yakın küçük adalara dayalı münhasır ekonomik bölge ilan etme çabalarına sürekli olarak karşı çıkarak Akdeniz’de en uzun kıyı şeridine sahip ülke olan Türkiye’nin çıkarlarını ihlal etti. Ankara, Kıbrıs adası yakınlarındaki enerji kaynaklarının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Güney Kıbrıs Rum yönetimi arasında adil bir şekilde paylaşılması gerektiğini de belirtmişti.

Diğer Avrasya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/avrasya/

Diğer Dünya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/dunya/

Diğer Orta Doğu haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/orta-dogu/

Diğer Afrika haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/afrika/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.