islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5767
EURO
34,9899
ALTIN
2.462,54
BIST
9.892,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Kanada’dan ‘İslami Finans’ Hamlesi

Kanada’dan ‘İslami Finans’ Hamlesi
3 Aralık 2019 15:25
A+
A-

Kanada’daki finansal fon dağıtım platformu NEO Connect, ilk ‘İslami yatırım’ ürününü piyasaya sürdü. ‘Şeriat uyumlu’ Manzil Mortgage Yatırım Fonu’nun İslami ipotek kredisi Manzil, platformdaki ürünler arasında Kanadalılara sunulurken, ülke çapındaki genel platform olan DealSquare’de de 26 Kasımdan bu yana yer almaya başladı.

NEO Connect, borsalarda listelenmeyen yatırım ürünlerinin satın alınmasını ve kullanılmasını sağlayan ilk dağıtım platformu. 2016 yılında başlamasına rağmen hızla gelişti ve şu an 1 milyar dolarlık bir hacmi var. Manzil Kurucu Ortağı ve genel müdürü Mohamad Sawwaf, Manzil’in NEO ve DealSquare ile ortaklıklarının yatırımcılara şirket fonlarına “en verimli erişimi” sağlayacağını belirtti.

Mohamad Sawwaf “2017’de Şeriat uyumlu ipoteklerin Kanada’da değerinin 2 milyar dolar olarak tahmin edildiğini, bunun da bekleme listemizde 300 milyon dolar yakaladığını ve haftada 5 milyon dolar olarak büyüdüğünü, Helal finansman ve yatırım ürünleri için önemli bir talep olduğunu kanıtladığını” öne sürdü.

Dünyada ‘İslami finans’ adı altında faize bulaşmadığı iddia edilen ve bazı din adamlarınca şeri olarak tasdiklenen bankacılık ve finans araçları, aslında İslami olmadıkları, faize dayalı sistemin parçası oldukları, haram olan bir sistemi Müslümanlara arka kapıdan bulaştırdıkları gerekçesiyle eleştirilmekte.

Mirat Haber Ajansı

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.