islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

İsrail’in Gazze Saldırıları Sürüyor

İsrail’in Gazze Saldırıları Sürüyor
29 Ocak 2024 09:50
A+
A-

İsrail‘in Gazze Saldırıları Sürüyor: Son Durum

İsrail’in Gazze saldırıları sürüyor. Son günlerde artan gerilim, bölgede yaşayan sivillerin hayatını derinden etkilemeye devam ediyor. İsrail Savunma Kuvvetleri’nin açıklamalarına göre, bu saldırılar, Gazze’den atılan roketlere karşılık olarak gerçekleştiriliyor.

Sivil Kayıplar ve Uluslararası Tepkiler

İsrail’in Gazze saldırıları sürüyor ve bu saldırılar, masum sivillerin hayatını kaybetmesine neden oluyor. Uluslararası insan hakları örgütleri, sivil kayıpların artmasından duydukları endişeyi her platformda dile getirmeye devam ediyorlar. Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kuruluşlar, tarafları itidal çağrısında bulunarak, sivil kayıpların önlenmesi için acil önlemler alınmasını istiyor. Bu durum, bölgedeki insani krizin her geçen gün derinleşmesine yol açıyor.

HABER YORUM

Gazze’yi unuttuk maalesef… İç siyasete yöneldik ve yerel seçimlere endekslendik..

Gerçi unutmasak bile kınamanın haricinde ne yapıyorduk ki?

Akşam kınıyorduk, sabah yine kınıyorduk…

Ama Siyonist, katil İsrail’in Gazze’ye saldırıları devam ediyor. Yerinden yurdundan edilen iki milyon insan, şimdi de soğuk ve açlık ile karşı karşıya… Salgın hastalıklarla karşı karşıya…

Ve “insanlık Gazze’de öldü” demekten başka bizim de elimizden bir şey gelmiyor…

Gazze’li masum çocukların,  çaresiz bakışlarını izliyoruz ekranlardan… O çaresiz bakışlar oturuyor yüreğimize… Bizim bir şey yapamayışımızın  çaresizliği ise kahrediyor bizleri… Boğazlarımızda bir düğüm, Gazzeli kardeşlerimize dua, İsrail’e ise lanet okumaktan başka bir şey gelmiyor elimizden..

Açık ve net söylüyorum…

Bu saatten sonra kimse bana gazel okumasın… Kimse Kudüs’ün mubarekliğinden falan da bahsetmesin… Zira İsra suresinin ilk ayetinin mealini okuyan herkes biliyor Kudüs’ün ne kadar mübarek olduğunu… İstemiyorum, istemiyorum, istemiyorum…. “Gazze bizim kırmızı çizgimizdir”  minvalinden de naralar atılmasını da istemiyorum, retorik bir dil ile İsrail’i kınama cümlelerini de istemiyorum.

Gazze’de Bombalar altında çocuklar ve kadınlar öldüğü sürece hiçbir şey istemiyorum siyasilerimizden…

Gazze’de insanların açlıktan ölmeye  başladığı şu günlerde, biz yerel seçimleri yapsak ne olur yapmasak ne olur Allah aşkına?

Verdiğimiz ve vereceğimiz oylar, Gazze’de ki zulmü durduramayacaksa ne diye gidelim ki sandık başına…

Verdiğimiz ve vereceğimiz oylar, gönderilen yardımların dahi Gazze’ye girmesini sağlayamıyorsa, ne diye gidip oy kullanalım ki…

Parti gözetmeksizin, şahsım adına  tüm siyasilerimize sesleniyorum…

Bu seçimlerde size oy moy yok!

Ta ki Gazze konusunda somut bir adım atana kadar bu fikrim değişmeyecek…

31 Mart yerel seçimleriniz hayırlı olsun!

Şaban DOĞAN

MİRATYOTUBE

MİRATHABER:COM