islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5860
EURO
35,0186
ALTIN
2.452,62
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Kanal İstanbul’da FETÖ İzleri mi?

Kanal İstanbul’da FETÖ İzleri mi?
4 Temmuz 2018 12:22
A+
A-

Türkiye’nin en büyük projelerinden biri olan Kanal İstanbul projesi, gün geçmiyor ki yeni bilgilerle gündeme gelmesin. ‘’Kanal İstanbul’’ açıklanana kadar bir çok alternatifin üzerinde durulmuştu. Haksız kazanç elde edilmemesi için son ana kadar hükümet açıklamayı gizli tutmuştu.

Türkiye’yi dinleyen feto terör örgütü, Kanal İstanbul projesinin nerede yapılacağını, gizli dinlemeler vasıtasıyla biliyor muydu?

Devletin kılcal damarlarına kadar sızmış ve Başbakanı dahi dinleyebilen bir  örgütün; Kanal İstanbul gibi büyük bir projenin nereden geçeceği ile ilgili bilgi edinmemesi pek de akla yatkın bir durum değildir.

Kuşkusuz Kanal İstanbulprojesi FETÖ’nün de ilgisini çekmiştir. Örgütün dinleme konusundaki kabiliyetleri herkesin artık malumudur.

2011’den sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilgili sürekli yapılan şikayetlerden birisi de; İstanbul Büyük Şehir Belediyesinin her tarafında cemaatin olduğu, bütün ihalelerde etkin olduğu söylentileri o dönemlerde sık sık gündeme geliyordu.

Feto örgütünün kanal İstanbul’un yerini belirleyecek yönlendirmeleri yapabileceği gerçeği de yabana atılabilecek kadar basit değildir.

Aydınlık Gazetesinin haberine göre ‘’FETÖ Türkiye Mütevelli Heyeti, Pensilvanya’nın da onayıyla “Kanal İstanbul”un yapılacağı bölgeden arsa kapatmaya başlamış. Örgütün parasıyla yapılan arsa alımları değişik isimler üzerine geçirilmiş. Kapatılan arsaların değerinin yüz milyonlarca lirayı bulduğu iddia ediliyor.’’

Milli bir proje  olan Kanal İstanbul’un engellenmesi konusunda gayret gösterenler kadar tehlikeli olan bir durumda; buradaki  arazilerin başkaları üzerinden ele geçirerek  feto terör örgütünün büyük bir rant elde edebilmesi gerçeğidir.

Yine Aydınlık gazetesinin verdiği habere göre‘’Bölgede yaşayan vatandaşlar Aydınlık’a yaptıkları açıklamada, birdenbire bazı kişilerin arsa satın almak için köylerine geldiklerini kaydederek, “Bizim hiçbir şeyden haberimiz yoktu. Adamlar hangi arazinin kimin olduğunu biliyorlardı. İyi de para veriyorlardı. Ekonomik sıkıntısı olan bir çok kişi arsasını o güne göre cazip fiyatlara sattı. Biz arsalarımızın kıymetli olduğunu çok sonra öğrendik. Komşu köylerde tarlalarını satan bazı kişilerin durumu öğrendikten sonra kafayı yediklerini duyduk” dediler.

Bölgede en çok adı anılan kişi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın FETÖ soruşturmasından tutuklanan damadı Ömer Faruk Kavurmacı. Kavurmacı’nın bölgedeki arazilere ilgi gösterdiğini vurgulayan köylüler, arsa alan diğer kişileri hiç tanımadıklarını bildirdiler.

Hangi arazi ne zaman satılmış kim almış bellidir. Araziyi alan kişinin mal varlığı araştırılırsa, o araziyi alacak gücünün olup olmadığı incelenirse her şey ortaya çıkar. Asgari ücretli biri milyonlarca liralık arazi kapatmışsa o kişi incelemeye alınır ve arazinin gerçek sahibi ortaya çıkar. Örgüt parası ile alınmışsa belirlenir. Bunu açığa çıkarmak çok kolaydır.”

Her fırsata Türkiye’ye hiyanet eden Feto Terör örgütü; Kanal İstanbul konusunda da neden hıyanet etmesin?

Şimdi İki durum ortaya çıkıyor; arazilerin kimler tarafından  satın alındığı çalışmasının yapılması. İkincisi  Kanal İstanbul projesinin yerinin tercih edilmesinde fetocuların etkisnini olup olmadığı konusu.

Eğer yanlış bir karar verilmişse geri adım atılmalıdır. Hiç bir şey adaletin gerçekleşmesi kadar  önemli değildir.

Selam ve dua ile…

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.