islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

MAHKEME KARARI SONRASI NETENYAHU’DAN İLK AÇIKLAMA

MAHKEME KARARI SONRASI NETENYAHU’DAN İLK AÇIKLAMA
27 Ocak 2024 11:54
A+
A-

MAHKEME KARARI SONRASI NETENYAHU’DAN İLK AÇIKLAMA

“DEVAM EDECEĞİZ”

Vatandaşlarımızı öldüren, tecavüz eden ve bunun yanı sıra kaçıran Hamas canavarlarına karşı savaşıyoruz. Uluslararası hukuka bağlı kalarak kendimizi ve ayrıca vatandaşlarımızı korumak için her şeyi yapmaya devam edeceğiz.

Hamas’ı yenene, kaçırılanların tamamını geri getirene ve bununla beraber Gazze’nin artık İsrail için bir tehdit oluşturmayacağından emin olana kadar zafere dek devam edeceğiz.

İsraillilerin Filistinlilere soykırım yaptığı iddiası sadece yanlış değil, aynı zamanda çirkin bir iddia ve mahkemenin bunu tartışmaya istekli olması nesiller boyunca silinmeyecek bir utanç işaretidir.

HABER YORUM

İşte Neteyahuca bir açıklama…

Tam bir Yahudi açıklaması…

Yalan ve entrika kokan adice bir açıklama..

Yani, Netenyahu açıklamasında amiyane tabiriyle  “ben sizi iplemem” diyor… “Ben sizi takmam ve katliamlarıma devam ederim” diyor..

Utanmadan ve sıkılmadan “biz Hamas’ı yok edeceğiz, sivil halkla işimiz yok” yalanını tekrarlıyor.  Sanki 26 Bin insanı kendisi katletmemiş gibi. O 26 Bin insan  Hamaslı mıydı? Hadi diyelim ki o kadınlar, erkekler Hamaslıydı… Peki kundakta ki bebekler, oyun çağında ki çocuklarda mı Hamaslıydı?

Dalga geçiyor Netenyahu bütün dünya ile…

Biz Yahudiler, Uluslararası mahkemelerin bile üstündeyiz demeye getiriyor..

Gün gelecek biz, Vaat edilmiş topraklar hedefine de ulaşacak ve bütün insanları(goyimleri) yöneteceğiz” diyor.

Uluslararası Adalet Divanı’ndan Tarihi Karar

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin açtığı dava kapsamında, İsrail aleyhine ‘soykırım’ iddiaları masaya yatırıldı. Ardından divan, İsrail’in ‘dosyanın reddi’ talebini reddederek, soykırım davasının esastan görülmesine hükmetti. Bu karar, İsrail’in uluslararası arenada yargılanacağının ve özellikle eylemlerinin hesabını vereceğinin göstergesi olarak kabul ediliyor.

Uluslararası Adalet Divanından çıkan kararı, tarihi olarak niteleyebilir, İsrail’in dolayısıyla Netenyahu’nun soykırım davasından yargılanacağına sevinebiliriz. Ancak açıklanan kararda maalesef  “Ateşkes” kararı yok.

Uluslararası Adalet Divanı’nın bir kararı hakkında uluslararası toplumun tepkisini ve geleceğe yönelik beklentileri ele alıyor. Karar, insan hakları örgütleri ve çeşitli ülkeler tarafından memnuniyetle karşılandı. Divan üyeleri, Gazze’deki can kayıplarını vurgulayarak, İsrail’in insan haklarına ve uluslararası hukuka saygı göstermesi gerektiğini belirtti. Bu karar, gelecekte benzer durumların önlenmesi için önemli bir emsal teşkil ediyor ve İsrail’in vereceği rapor ile divanın nihai kararı, uluslararası hukukun işleyişi ve insan haklarının korunması açısından kritik önem taşıyor. Bu durum, uluslararası toplumun insan haklarına ve uluslararası hukuka verdiği önemi gösteriyor ve İsrail’in atacağı adımlar ile uluslararası toplumun tepkileri, gelecek dönemde bölgesel ve global politikalara önemli ölçüde yön verecek.

MİRATHABER.COM – YOUTUBE