islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5767
EURO
34,9899
ALTIN
2.462,54
BIST
9.892,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Kanarya Yolunda Boğulan Müslüman Afrikalılar

Kanarya Yolunda Boğulan Müslüman Afrikalılar

Mirat Haber Ajansı

İspanyol yetkililer İspanya’ya bağlı Batı Afrika adaları olan Kanarya Adaları sahillerinde 20 kişinin cansız bedenlerini keşfettiler. Ölenlerin sallarla Afrika’dan Kanarya Adaları’na ulaşmaya çalışan bir göçmen grubu olduğuna inanılıyor. Şimdiye kadar, yalnızca Ağustos ayında, bu tehlikeli Atlantik rotasında en az 127 bilinen sayıda göçmen kayboldu veya hayatını kaybetti. 359 kişi ise sağ salim kıyıya çıktı. Yetkililer, denizde sürüklenen 15 ceset içeren küçük bir tekne buldular. Ertesi gün, yerel sahil güvenlik beşi hayatta olmayan 16 kişiyle birlikte bir başka sal kurtardı. Bu ayki diğer ölümcül yolculuklar arasında Fas ve Sahra’dan gelirken batan gemiler yer alırken, Moritanya’dan seyahat eden 27 kişinin ölümüne açlık ve susuzluk neden oldu. 63 kişiyi taşıyan başka bir tekne, yaklaşık üç hafta önce kayboldu.

Kanarya Adaları başbakanı Angel Victor Torres gazetecilere verdiği demeçte, bunun dünyanın gözleri önünde yaşanan insani bir trajedi olduğunu ve daha iyi bir yaşam için ellerinden geleni yapan insanlarla dayanışma içinde harekete geçme çağrısında bulundu. İspanya’ya düzensiz göç bu yıl 2019’a kıyasla %33 azalırken, İspanya İçişleri Bakanlığı verileri Kanarya Adaları’na gelenlerde önemli bir artış olduğunu ortaya koyuyor. Yılın başından 16 Ağustos’a kadar geçen yılın aynı dönemindeki 556’ya kıyasla 3.448 kişi tekneyle düzensiz olarak Kanarya Adaları’na ulaştı, bu% 520’lik bir artışla. STK’lar, göçmen akınının adaların mülteci kabul sistemini çöküşün eşiğine getirdiği konusunda uyarıyorlar. Koronavirüs salgını, bu göçmenlere yiyecek ve barınak verme çabalarını daha da karmaşık hale getiriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.