islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5811
EURO
35,0501
ALTIN
2.456,24
BIST
9.814,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Tükürük Bazlı Yeni Covid-19 Testi Hızlı ve Ucuz

Tükürük Bazlı Yeni Covid-19 Testi Hızlı ve Ucuz

Mirat Haber Ajansı

Kıtlık ve gecikmelerin test edilmesiyle ilgili aylarca süren hayal kırıklığından sonra, yeni bir tükürük testi Covid-19 olup olmadığını öğrenmek için hızlı ve ucuz bir seçenek sunabilir. Yale Üniversitesi Halk Sağlığı Okulu’ndan araştırmacılar, Gıda ve İlaç Dairesi’nden (FDA) acil kullanım izni alan SalivaDirect adlı testini geliştirdiler. Covid-19 test çalışmalarından sorumlu ABD yetkilisi Amiral Brett Giroir, virüsün hızlı tespiti için SalivaDirect testinin, kıt test kaynaklarına olan talebi azaltacak bir başka yenilik olduğunu söyledi. Özel sarf malzemesi gerektiren diğer bazı testlerin aksine, SalivaDirect testi özel bir çubuk veya toplama cihazı gerektirmiyor. Aynı zamanda birden fazla tedarikçinin örnekleriyle de kullanılabiliyor. Araştırmacılar, yeni testin üç saatten daha kısa sürede sonuç verebileceğini ve doğruluğun geleneksel burun sürüntüsünden elde edilen sonuçlarla aynı seviyede olduğunu söyledi. SalivaDirect testlerinin önümüzdeki haftalarda halka açık hale gelebileceğini söylediler.

FDA, Yale protokolünü “açık kaynak” olarak yayınlamayı planladığını, yani belirlenen laboratuvarların Yale’nin talimatlarına göre kendi testlerini gerçekleştirmek için yayınlanan protokolü izleyebileceğini söyledi. Amerikan profesyonel basketbol ligi NBA, test için araştırmayı finanse eden gruplar arasındaydı. NBA yönetimi şu anda bu yöntemi oyuncuları ve NBA personeli arasında virüsün belirti göstermeyen taşıyıcılarını test etmek için kullanıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.