islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,6139
EURO
34,8224
ALTIN
2.509,77
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

KANDIRILAN YALNIZCA TARİKAT ÜYELERİ Mİ?

KANDIRILAN YALNIZCA TARİKAT ÜYELERİ Mİ?
25 Nisan 2023 10:00
A+
A-

Önce haberi okuyalım:

Kenya’da, açlıktan öldükleri takdirde “Hz. İsa ile tanışacakları” vaadiyle kandırılan tarikat üyelerine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ulaşılan cansız beden sayısı 47’ye yükseldi. Tarikat lideri Paul Mackenzie Nthenge’nin çok sayıda kişiyi bu şekilde kandırdığı öne sürülüyor.”

Haberi okuyanlar bir tarikat lideri “Hz. İsa ile tanışacakları” yalanı ile insanları nasıl kandırıp ölüme gönderebiliyor, diyerek hayretlerini açığa vurabilirler. Oysaki bu tür kandırmalar, fertleri ve büyük kitleleri büyük kayıplara uğratacak şekilde yaşanılan sıradan bir durumdur. Ama fark edemiyoruz.

Kitleleri Kandırma Örnekleri

a.) Beynelmilel (uluslararası) emperyalizmin bir sömürü aracı olan spor kulüpleri aracılığıyla milyonlarca insan, gereksiz ve faydasız heyecanlara uğratılarak zaman ve milyarlarca para kaybına uğratılmıyor mu?

b.) Yirminci asırda görülen ve şimdilerde Rusya ve Ukrayna savaşı ile örneklendirilebilecek olan ve milyonların ölümüyle sonuçlanan savaşlar, ülkelerine egemen olmuş bir veya bir avuç akıllı görülen siyasi delinin milyonları ölüme itmelerinin sonucu değil mi?

c.) İnsanların sefaleti pahasına gerçekleştirilen ve dünyamızı defalarca mahvedebilecek silahlanmalar, bir avuç yönetici muhterisin kararları sonucu gerçekleşmiyor mu?

İslam’ın Mucizesi

Tam burada İslam’ın yönetim mucizesi ortaya çıkıyor. Ama cehalet yaygın, fark edilemiyor.

Allah alemlerin Rabbidir. O, İslam’ı, insanları, insanlık çizgisinde tutacak düzen kılmış ve İslamî  yasalar tüm insanlığın yararına olacak şekilde konulmuştur. Açıklamaya çalışalım:

İslam’da seçim asıldır. Ama herkes değil, İslam’a ve onun evrensel ilkelerine inanan ve yaşayan insanlar seçilebilir.

Seçilenler de kafalarına göre oluşturdukları programlara göre yönetemezler. Örneğin materyalist bir eğitim sistemi kuramazlar. Borca ve faize dayalı ekonomi oluşturamazlar. Zinayı ve eşcinselliği meşrulaştıramazlar. Kaynakları sömürü amaçlı savaş çıkaramazlar. Aralarında muhterislerin çıkması, geneli yönlendiremez.

Konumuza gelirsek, bir tarikat lideri insanları açlıkla ölüme yönlendiremez.

Pekiyi siyasi liderler, tarikat şeyhleri ve cemaat önderleri zararlı pek çok yönlendirmeler yapmıyorlar mı?

Yapıyorlar ama onlar insanların İslam’ı bilmeyişlerinden yararlanıyorlar.

İnsanlık, yaratıcımız olan Allah’ın koyduğu Kur’ân ve Kur’ân’la bağlantılı Sünnet merkezli İslam’a eremedikçe sömürülüp zarara uğratılmaya ve Cehennem’e sürüklenmeye mahkümdur.

Ali Rıza DEMİRCAN

 

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.