islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
21°C
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
22°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

KAPİTALİST EKONOMİ ÇÖKMEK ÜZERE/ TBMM GÖREVE

KAPİTALİST EKONOMİ ÇÖKMEK ÜZERE/ TBMM GÖREVE
8 Mayıs 2024 10:00
A+
A-

Bizde üniversite ve hayata hakim olan ekonomistler kapitalizme şartlanmışlardır. Siz, siz olun onları dinlemeyin ve de inanmayın. Çünkü onlar, kendileri anlamadıkları için problemleri daha karmaşık hale getirirler. Örneklendirelim:

PARA BASMA

Biliyorsunuz, bizde ekonominin muhtaç olduğu parayı basmaya TBBM yetkilidir. O da nedendir bilinmez bu yetkisini süresiz ve de kontrolsüz olarak Merkez Bankası’na devretmiştir.

Bankalarda ve piyasada mevcut olan paranın en az yirmi katını bankalar her yıl faizli kredi olarak verirler. Bu kredilerin bir kısmı da  iktisadi karşılığı olmayan kaydi paradır. Rakamlarla oynanıyor. Ya hu bu nasıl iştir, bu nasıl soygundur, deyip sorun bakalım, cevap alabilir misiniz?

MİLYONLARA PARA ASTIRILIYOR

Merkez Bankası’nın ekonominin muhtaç olduğu parayı basması gereğinden söz etseniz, yüzde yüzleri aşar şekilde fırlamamış gibi enflasyon artışından söz ederler. İyi de herkesin eline verilen alış veriş kartları ile milyonlarca insanımız bir tür para basmıyor mu? “Ödenemeyen kredi kart borçları da  iki trilyonu aştı,” hatırlatmasını yapsanız anlamayacağınız dilden konuşmaya başlarlar.

YA MARKET – PAZAR FİYATLARI VE BOŞ DÜKKANLAR

Hadi bunlar mevcut ekonomistlerin anlamak istemeyecekleri konulardır, diyelim. Ya herkesin anlayabildiği market ve Pazar fiyatları.

Son birkaç yıldır iş yerleri de kiraya verilemiyor.

Ali Rıza Demircan hocamızın vakfımız ARDEV’e bağışladığı ESENYURT ÖZYURTLAR NLOGO’daki merkezi konumda yer alan iki büyük dükkanımızı üç yıldır kiraya veremiyoruz. EŞBAH’IN altın değerindeki muhteşem konumlu  İpek Yolu projesi kiralama ve satış için sürekli reklam veriyor.

YAPTIĞIMIZ İŞ BORÇ ALMAK VE FAİZ YÜKSELTMEK

Dış borçlarımızın taksitleri ve faizleri için aleyhimize şartlar içeren borç dilenciliği içindeyiz. Mevduat faizleri yüzde elliyi aştı. Üretim değil finans ekonomisi güdüyoruz.

HASTALIK DAHA ÇOK SİSTEMSEL

Hastalık şahıslardan ve onlardan çok da sistemden kaynaklanıyor. Dört yıl daha seçim olmadığına göre ve hazır yumuşama başlamışken Türkiye ekonomisi  Parlamentomuzca masaya yatırılmalı, hangi inanç çevresinden olursa olsun bilginlerimiz bir araya getirilmelidir.

Muhalefet de aklını başına almalı. İktidara gelseler bile altından kalkamayacakları enkaz devralmış olurlar.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.