islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5345
EURO
34,9749
ALTIN
2.433,76
BIST
9.803,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

KARADENİZ’DE SEL FELAKETİ

KARADENİZ’DE SEL FELAKETİ
6 Haziran 2023 11:00
A+
A-

Karedeniz Bölgemizi etkisi altına alan kuvvetli yağış, Kastamonu, Samsun, Sinop ve Amasya illerimizde sele neden oldu.

Samsun’da hayvanlarını kurtarmaya çalışan Şükrü Köksal ile Amasya’da otomobiliyle sele kapılan Murat Ekşi hayatını kaybetti.

Sel sebebiyle Kastamonu’nun İnebolu, Sinop’un Ayvancık ve Türkeli ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.

HABER YORUM

Öncelikle Sel felaketine uğrayan Karadeniz’de ki illerimizde yaşayan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyoruz.

Doğal afetlerin temelde iki sebebi vardır.

Bunlardan birincisi, yüce rabbimizin kainata koymuş olduğu mükemmel dengeyi insanoğlunun kendi elleriyle bozması, doğal afetlere sebep olur. Örneğin ormanlık arazilerin yok edilmesi, tabiat varlıklarının hunharca katledilmesi sel felaketine sebep olan başlıca etmenlerdir.

Deprem, sel felaketi gibi doğal afetleri tetikleyen ikinci sebep ise, insanın rabbini unutması ve dine muhalif bir çizgide yaşaması neticesinde yüce rabbinden ikaz mahiyetinde gelen uyarı niteliğindedir.

KAİNATTA Kİ MUHTEŞEM DENGE

Yüce Rabbimiz kainata koymuş olduğu muhteşem dengeyi bizlere şöylece haber vermektedir:

“Yedi kat göğü birbiriyle uyum içinde tabaka tabaka yaratan O’dur. Rahmân’ın yaratmasında hiçbir düzensizlik göremezsin. Haydi, çevir gözünü de bak, bir kusur, bir çatlaklık görebilecek misin? Sonra gözünü tekrar tekrar çevir de bak. Göz, aradığı kusuru bulamamanın ezikliği ve bitkinliği içinde sana geri dönecektir.” (Mülk 3-4)

İşte bu mükemmel düzeni bozan insanlar içinde Allah(cc) geçmiş ümmetlerden örnek vererek bizleri şöyle uyarıyor.

“Ancak onlar yüz çevirdiler, böylece Biz de onlara Arim selini gönderdik. Ve onların iki bahçesini, buruk yemişli, acı ılgınlı ve içinde az bir şey de sedir ağacı olan iki bahçeye dönüştürdük.” (Sebe 16)

Mirat Haber olarak; bu yıl, ülkemizin dört bir tarafında meydana gelen sel felaketlerine, bir de Kur’an penceresinden bakmamız gerektiği inancındayız.

MİRATHABER.COM

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.