Gündem

KARADENİZ’DE SEL FELAKETİ

Karedeniz Bölgemizi etkisi altına alan kuvvetli yağış, Kastamonu, Samsun, Sinop ve Amasya illerimizde sele neden oldu.

Samsun’da hayvanlarını kurtarmaya çalışan Şükrü Köksal ile Amasya’da otomobiliyle sele kapılan Murat Ekşi hayatını kaybetti.

Sel sebebiyle Kastamonu’nun İnebolu, Sinop’un Ayvancık ve Türkeli ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.

HABER YORUM

Öncelikle Sel felaketine uğrayan Karadeniz’de ki illerimizde yaşayan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyoruz.

Doğal afetlerin temelde iki sebebi vardır.

Bunlardan birincisi, yüce rabbimizin kainata koymuş olduğu mükemmel dengeyi insanoğlunun kendi elleriyle bozması, doğal afetlere sebep olur. Örneğin ormanlık arazilerin yok edilmesi, tabiat varlıklarının hunharca katledilmesi sel felaketine sebep olan başlıca etmenlerdir.

Deprem, sel felaketi gibi doğal afetleri tetikleyen ikinci sebep ise, insanın rabbini unutması ve dine muhalif bir çizgide yaşaması neticesinde yüce rabbinden ikaz mahiyetinde gelen uyarı niteliğindedir.

KAİNATTA Kİ MUHTEŞEM DENGE

Yüce Rabbimiz kainata koymuş olduğu muhteşem dengeyi bizlere şöylece haber vermektedir:

“Yedi kat göğü birbiriyle uyum içinde tabaka tabaka yaratan O’dur. Rahmân’ın yaratmasında hiçbir düzensizlik göremezsin. Haydi, çevir gözünü de bak, bir kusur, bir çatlaklık görebilecek misin? Sonra gözünü tekrar tekrar çevir de bak. Göz, aradığı kusuru bulamamanın ezikliği ve bitkinliği içinde sana geri dönecektir.” (Mülk 3-4)

İşte bu mükemmel düzeni bozan insanlar içinde Allah(cc) geçmiş ümmetlerden örnek vererek bizleri şöyle uyarıyor.

“Ancak onlar yüz çevirdiler, böylece Biz de onlara Arim selini gönderdik. Ve onların iki bahçesini, buruk yemişli, acı ılgınlı ve içinde az bir şey de sedir ağacı olan iki bahçeye dönüştürdük.” (Sebe 16)

Mirat Haber olarak; bu yıl, ülkemizin dört bir tarafında meydana gelen sel felaketlerine, bir de Kur’an penceresinden bakmamız gerektiği inancındayız.

MİRATHABER.COM

Recent Posts

  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

11 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

12 saat ago
  • Gündem

İsrail Saldırıları Altındaki Gazze’den Görüntüler

İsrail Saldırıları Altındaki Gazze'den Görüntüler Gazze Şeridi'nde İsrail'in Amansız Saldırısı ve Filistinlilerin Güçlü Mücadelesi Gazze…

12 saat ago
  • Makale

Gazze Konusunda “Duygu Ötesi Yaşayan İnsanlar”

Prf.Dr. Erol Göka ‘’İDE'de(İslam Düşünce Enstitüsü)" yapılan oturumda dünyada şahit oldukları binlerce zulme karşı, duyarsız…

12 saat ago
  • Gündem

Sait Çamlıca: Teknolojiyi Akıllıca ve Müslümanca Kullanın!

Eğitimci Yazar Sait Çamlıca Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle ‘Teknoloji…

13 saat ago