islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4374
EURO
34,8362
ALTIN
2.447,29
BIST
9.885,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

KARISININ MİNİ ETEĞİ İLE İFTİHAR EDEN ADAM!

KARISININ MİNİ ETEĞİ İLE İFTİHAR EDEN ADAM!
17 Nisan 2023 11:43
A+
A-

Odatv’den öğrendiğimize Ertuğrul Özkök 1962 yılında  Mini eteği ilk tasarlayıp giyen kadının 93 yaşında ölümünü konu alan yazısında, eşi Tansu’nunun da  yedi yıl sonra mini etek giydiğini şöylece açıklar:

https://www.odatv4.com/siyaset/cumhuriyet-okuyunca-aklina-geldi-mini-etekle-kilicdaroglu-ne-alaka-280430

“7 YIL SONRA TUNALI HİLMİ’DE MİNİ ETEKLİ BİR TÜRK KIZI

Onun ilk mini eteğini vitrine koymasından, çok değil, 7 yıl sonra, ilerde eşim olacak Tansu Oral, Ankara Tunalı Hilmi Caddesi’nde mini eteği ile özgürce yürüyordu ve kimseyi de rahatsız etmiyordu. 1972 yılında hamileyken bile çıkarmamıştı mini eteğini üzerinden.”

YORUMUMUZ

Bir Kadın Niçin Mini Giyer?

Bir genç kız/kadın niçin dizinin 15 -20 santim yukarısında mini etek giyer?

Kadın olduğunu/ mini eteğinin yukarısında üreme organı olduğunu kanıtlamak için mi?

Cinsel arzulu bakışlara odak olmak  isteyen bir teşhirci  olduğu i için mi?

Yoksa yaşadığı toplumun değer yargılarını önemsemediğini ilkel ve iğrenç bir yolla duyurup ispatlamak için mi?

Hadi mini etek giyen dişiyi  azgınlığıyla baş başa bırakalım.

Ya Kişi Karısının Mini Eteğiyle Niçin İftihar Eder?

Peki bir adam karısını mini eteğiyle niçin  iftihar eder?

İslam inanç ve fıtrî edep yoksunu olduğunu açıklamak için mi, yoksa  ne idüğü belürsüz  ilericiliğini  ilan etmek için mi?

Bu satırları kaleme alırken geçenlerle görüntülü haberini yayınladığımız Canan Sabancı adlı vatandaşımızın, bazı kadınların toplum içindeki giyim-kuşam tarzlarını eleştiren konuşması aklımıza geldi.:

[ “O kadar açık giyiniyorlar ki çok çirkin ve itici geliyor.” diyen Sabancı, “Özellikle evli erkeklerin eşlerini açık saçık gezdirmelerini benim aklım fikrim almıyor. Erkeklerde eskiden utanma vardı. Namus mefhumu vardı. Karısını kıskanırdı. Bu adamlar ne yediler de bu duruma geldiler anlamış değilim. Karısı ne kadar açıksa adam o kadar gurur duyuyor. Ben bundan bir şey anlamadım.” ifadelerini kullandı.

Aşırı çıplaklığın önüne geçilmesi gerektiğini belirten Canan Sabancı adlı kadın, şöyle devam etti:

Buna bir çözüm bulunmalı. Bunda devletin de eli olmalı. Kısıtlama gelmeli. İslam ülkesinde isen bazı kurallar olmalı. Ben de açık bir bayanım. Fakat açıklığın da bir ölçüsü var. ]

Doğrusu bu adamların ne yediğini biz de merek ediyoruz ama sezmiyor da değiliz…

İmansızlar İçin Ne Desek Boş

Peygamberimiz   “Kadınların temel haklarını kısıtlamayacak şekilde kıskançlık göstermenin Allah’a ve ölüm ötesi hayatına imandan kaynaklandığını” açıkladığı gibi “utanmanın da imanla irtibatlı” olduğunu açıklamaktadır.

Rabbimiz bizi İslamî iman ve yaşam üzerinde daim kılsın.

 

 

 

ETİKETLER: Manşet