islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5624
EURO
34,8989
ALTIN
2.432,18
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Katar’a Dünya Kupası’nda İnsan Hakları Suçlaması

Katar’a Dünya Kupası’nda İnsan Hakları Suçlaması

Mirat Haber Ajansı

Katar’daki 2022 FIFA Dünya Kupası’nın organizatörleri, bir şirketin büyük futbol etkinliği ile ilgili altyapı projeler üzerinde çalışmasını yasakladıklarını söyledi. Bunun nedeni Uluslararası Af Örgütü’nün firmadaki göçmen işçilerin aylarca ücretsiz çalıştırılması olduğunu konusunda raporuydu. 2022’de kupayı Katar’dan alıp kendisi düzenlemek isteyen İngiltere merkezli Uluslararası Af Örgütü, Uluslararası Futbol Federasyonları Birşiği FIFA’yı 2022 Dünya Kupası ile bağlantılı insan hakları ihlallerini ciddiye almamakla ve organizasyonu Katar’dan almamakla suçlamakta. FIFA ise Af Örgütü’ne soruşturmanın farkına vardıktan sonra Katar yetkilileriyle temasa geçtiğini ve şimdi ödenmemiş maaş ödemelerinin yapılmasını sağlamak için çalıştığını bildirdi.

Af Örgütü, Katarlı bir taşeronun yaklaşık 100 çalışanının El Bayt Stadyumu’nda çalışan Katar Meta Coats firmasının (QMC) yedi aya kadar ödemesiz gittiğini söyledi. İnsan hakları savunma grubu, QMC’nin Katar’da çalışan yabancılar için gerekli olan oturma izinlerini yenilemediğini de sözlerine ekledi. Turnuvanın Katar organizatörü, geçen yıl ödenmemiş maaşları öğrendiğini ve QMC ve diğer paydaşlarla etkileşime girdiğini ve bunun sonucunda üç aylık maaşın ödenmesini sağladığını söyledi. Borçlu ücretlerin ödenmeye devam ettiğini söylediler. Organizatörler, QMC’nin Şubat ayında stadyum projesinden çıkarıldığını ve bir sonraki duyuruya kadar Dünya Kupası projelerinde çalışmasının yasaklandığını, işçilerin sıkıntı çekmesi kabul edilemeyeceğini ve organizatörler işçilere etik muameleye bağlı kalınacağını bildirdiler. Katar hükümeti, QMC’nin mali olarak yaptırım uygulandığını ve tüm ödenmemiş maaşlar ödenene kadar operasyonlarının askıya alındığını söyledi. Şirket bunun üzerine satıldı ve yeni sahipler tarafından önceki sahibinin ihmalini düzeltmek için eylem bekleniyor ve işlemler Katar çalışma bakanlığı tarafından denetleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.