islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5249
EURO
34,8093
ALTIN
2.422,22
BIST
9.742,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

NASA Evrendeki “Cehennemi” Mi Buldu? 

NASA Evrendeki “Cehennemi” Mi Buldu? 
2 Haziran 2022 14:20
A+
A-

55 Cancri e isimli “Süper Sıcak Süper Dünya” bilim insanları tarafından ilk kez görüntülenecek. 55 Cancri e’nin sürekli yanan lav kaplı bir yüzeye sahip olduğu ve bu yüzden “evrendeki cehennem” olabileceği düşünülüyor. 55 Cancri e’ye dair kesin bulgular, çok yakında dünyanın en gelişmiş teleskobu James Webb Uzay Teleskobu tarafından elde edilecek.

55 Cancri e, sürekli yanan lav kaplı bir yüzeye sahip. Uzaktaki “süper dünya” bilim adamları tarafından ise ilk kez görüntülenmek üzere.

“55 CANCRİ E” NASA’NIN HEDEFİNDE 
New York Post’un haberine göre; NASA, James Webb Uzay Teleskobu’nun ilk yıl için planlanan araştırmaları arasında 55 Cancri e’nin olduğunu söyledi. 55 Cancri e, Dünya’dan yaklaşık 50 ışıkyılı uzaklıkta.

“DÜNYA’NIN GÜNEŞ’E ÇOK, ÇOK DAHA YAKIN OLDUĞUNU HAYAL EDİN”
NASA 55 Cancri e hakkında, “Tipik kaya oluşturan minerallerin erime noktasının çok üzerindeki yüzey sıcaklıklarıyla, gezegenin gündüz tarafının lav okyanuslarıyla kaplı olduğu düşünülüyor. Dünya’nın Güneş’e çok, çok daha yakın olduğunu hayal edin. O kadar yakın ki, bütün bir yıl sadece birkaç saat sürüyor.” dedi.

Gezegenin ilk gözleminin bu yaz James Webb Uzay Teleskobu’nun devreye girmesinden sonra olması bekleniyor. Teleskop ayrıca bilim insanlarının başka bir uzak gezegen olan LHS 3844 b hakkındaki bilgileri derinleştirmelerine de yardımcı olacak.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.