islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3702
EURO
34,7254
ALTIN
2.392,78
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

KAVGASINI, YIKICILIĞA ULAŞTIRANLAR KİMLERDİR? 

KAVGASINI, YIKICILIĞA ULAŞTIRANLAR KİMLERDİR? 
18 Ekim 2023 09:33
A+
A-

Bireysel ve sosyal davranış şekilleri üzerine çalışmasıyla Nobel Ödülü kazanan Hollandalı bilim insanı Nikolaas Hayvanlardaki Tinbergen şu tespiti yapıyor:
-İnsan, kavga eden binlerce tür arasında kavgasını, yıkıcılığa ulaştıran, kitle katliamcısı olan tek türdür…”

BİLİM ADAMLARI İNSANI TANIMAZ

Bilim adamlarının büyük çoğunluğu yaratıcı ve yaşatıcı olarak Allah’a imanlı etmediği  ve O’na iman temelli olarak  bilimsel çalışmalar yapmadıkları için insanı gereğince tanıyamazlar. İnsanla diğer hayvanlar arası farkı tam olarak bilemezler.  Ne var ki yaptıkları çalışmalarla hakikatlere yaklaşabilirler. Ama bu doğruya ulaştıkları anlamına gelmez.

SORUMLU TEK CANLI İNSANDIR

Bilimsel tahminlere göre sekiz buçuk milyon canlı var. Yüce Allah yalnızca insanı sorumlu varlık olarak yarattı ve ona insanlar içinden seçtiği elçilerle görevler yükledi ve sorgulanacağı ölüm ötesi hayatta ebedilik takdir etti.

Bir diğer anlatımla insana, üzerinde yaratıldığı insanlık değerlerini koruyarak yükselip Cennet’e ulaşması için  peygamberler ve kutsal kitaplar bütünü olan İslam yolu açıldı. Bu yolda yürüyerek hayatını konumlandıran ve gayelendiren insan erdemler bütünüdür, yıkıcı değil yapıcıdırlar.

Bu yola girmeyip kutsal tanımayanlar ise peygamberler ve kutsal kitaplarla konumlandıramadıkları hayatlarını ebediyetle amaçlandıramadılar. Böylece diğer canlılardan farksız haline geldiler ve hayvanlık çizgisinden de aşağı düştüler. İşte Nikolaas Tinbergen’in sözonü ettiği kavgasını, yıkıcılığa ulaştıran tür bunlardır. Çünkü bunlar hayvanların yırtıcı ve pençelilerden daha yıkıcıdırlar. Yırtıcılığı önleyecek insani değerlere inançları yoktur. Cehennemlik olanlar da bunlardır:

YIRTICILAR DİN TANIMAZLARDIR

“ Yoksa sen ey Peygamber, o kâfirlerden çoğunun öğüt ve uyarıları insaf ve aklıselim ile dinlediklerini yahut anlattığın gerçekler üzerinde sağlıklı bir şekilde düşündüklerini mi sanıyorsun? Hayır; hak ve hakikati idrak edememeleri bakımından tıpkı hayvan gibidir onlar; hatta takındıkları tavır ve izledikleri yol bakımından daha zavallı, daha şaşkın bir hâldedirler.” (Furkan 25/44)

“Doğrusu biz, cinler ve insanlar arasından, kalpleri ve akılları olup da onlarla gerçeği kavramayan, gözleri olup da onlarla doğruları görmeyen, kulakları olup da onlarla hakikati işitmeyen nicelerini bu inatçı, önyargılı ve kibirli tavırlarından dolayı cehennemlik yapmışızdır.
İşte onlar, inanç, ahlâk ve erdemlilikten yoksun olmaları yönüyle tıpkı hayvanlar gibidirler, hatta daha da aşağı… Çünkü bunlar, —hayvanların aksine— kendilerini hakikate ulaştıracak akıl ve idrak yeteneğine sahip oldukları hâlde özgür iradeleriyle inkâra saplanmışlardır. İşte gaflet bataklığında yüzenler bunlardır.” (Araf 7/179)

 

Yırtıcı insan                   Hayvan               Bilim adamı                  Allah’ı tanımazlar

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.