islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2868
EURO
34,7566
ALTIN
2.385,17
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C

KEŞKE İSLAM İLE MODEL SUNABİLECEK GENÇLER DE YETİŞTİREBİLSEYDİK

KEŞKE İSLAM İLE MODEL SUNABİLECEK GENÇLER DE YETİŞTİREBİLSEYDİK
4 Mart 2024 14:30
A+
A-

Hürriyet’ten Fatih Çekirge KAAN’ın yapıldığı TUSAŞ’ın Genel Müdürü Temel Kotil’le bir söyleşi gerçekleştirdi. Onun bir sorusuna uçak mühendisi de olan Temel Kotil’in cevabî  ilk sözü şu oldu:

Biliyor musunuz; KAAN için 1500 mühendis çalışıyor. Bunların yaş ortalaması 30’dur. Emin olun ki yeni nesil uçakları yaparsınız. Ama asıl olan o uçakları yapacak yeni nesilleri yetiştirmektir. İşte biz bunu başardık. Devrim budur.”

DOĞRU MÜHENDİSLER NESLİ YETİŞTİRDİK

Yeni bir mühendisler nesli yetiştirdik. Çeyrek asır içinde dünyanın teknolojik   devlerini aşabileceğimize bütün ruhumuzla inanıyoruz. Çok çok uzun yıllardır sömürülen ve kendisine güvenini yitiren İslam dünyasının Türkiye önderliğinde bu gelişmeye ihtiyacı var. Hem ne nasıl?

Evet, İslam dünyasının kendilerini korumak ve dünya ölçeğinde işlenen zulümleri engelleyebilmek için bu gelişmeye ve de birleşmeye ihtiyacı var.

ZALİM BİR BLOK OLABİLİRİZ

Ama böyle giderse, İslam dünyası, İslam ile  dünyaya bir adalet ve merhamet düzeni sunmak şöyle dursun Amerika, Çin, Rusya  ve Batı dünyası gibi insanını ve dünyayı sömüren zalim bir güç olur.

BİR YÖNÜYLE OLUMSUZ TÜRKİYE ÖRNEĞİ

Türkiye’de Müslümanlar, jakoben laiklikle kendisini ezen batıcı kadrolarla  mücadele verdi ve imam- hatip nesli öncülüğünde  İslam’a inançlı bir nesil yetiştirdi ve yönetimi eline aldı ama düzeni değiştiremedi. Değiştirmek şöyle dursun düzenle bütünleşme yoluna girdi. İslam da  gurbetini yaşamaya itildi.

KEŞKE TEMEL KOTİL GİBİ BİR ŞEYLER SÖYLEYEBİLSEYDİK

Temel Kotil’i sevinçle ve iftiharla  dinlerken bir yönüyle de pek hayıflandık.

“Keşke biz de şöyle diyebilseydik:

Biliyor musunuz; Ülkemiz ve dünyamız için adil ve merhametli bir İslami yönetim modeli oluşturmak amacıyla ufuklu mu ufuklu binlerce gencimiz  çalışıyor; alternatif eğitim, hukuk, sanat ve ekonomi modeli için ter döküyor. Bunların yaş ortalaması 30’dur. Emin olun ki asıl olan bu çok yönlü insanlık devrimini yapacak yeni nesilleri yetiştirmektir. İşte biz bunu başardık. Devrim budur.”

Diyaneti, ilahiyatları ve  milli eğitimdeki görevlileri ile  vazifeli – emekli yüzbinleri aşan maaşlı kadroları, ruhsuz tarikatleri ve amaçsız cemaatleri  ile insanımız, her yıl toplanan milyarlarca yardımla düzen kölesi olmuş yatıyor, ayrıca ayaktakiler de kişisel ve örgütsel iktidarları için çalışıyor.

Büyük de olsa böylesi amaçsız ve talepsiz bir kitlenin seçtiği siyasiler de kendisine benzer.

Ne diyelim ümidimizi yitirmemek ve gücümüz ölçüsünde çalışmakla yükümlüyüz.

Dokuz köyden kovulmayı göze olarak biz de bunu yağmaya çalışıyoruz.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.