islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5110
EURO
34,8958
ALTIN
2.455,36
BIST
9.889,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Kiev Valisi Aleksey Kuleba: Enkazların Altında Ne Kadar İnsan Olduğunu Bilmiyoruz

Kiev Valisi Aleksey Kuleba: Enkazların Altında Ne Kadar İnsan Olduğunu Bilmiyoruz
7 Nisan 2022 11:18
A+
A-

Rus ordusundan temizlenen Borodyanka’da cesetler aranıyor: Enkazların altında ne kadar insan olduğunu bilmiyoruz
Rus güçlerinin başkent Kiev’e yakın bölgelerden geri çekilmesinin ardından Borodyanka ilçesi de tekrar Ukrayna ordusunun kontrolüne geçti. İlçedeki binaların bir çoğu çatışmalardan zarar görürken, dehşete düşüren görüntüler geldi. Harabeye dönen Borodyanka’daki enkazlarda ceset arama çalışmaları başlatıldı. Kiev Valisi Aleksey Kuleba, Borodyanka şehrinin son haline ilişkin görüntüleri yayınlayarak, “Enkazların altında ne kadar insan olduğunu bilmiyoruz” dedi.

Ukrayna’da Rusya’nın saldırılarından harabeye dönen Borodyanka’daki enkazlarda ceset arama çalışmaları başlatıldı. Kiev bölgesinde yer alan ve Rus ordusundan temizlenen Borodyanka şehrinin son haline ilişkin görüntüler Kiev Valisi Aleksey Kuleba tarafından yayınladı.

‘NE KADAR İNSAN OLDUĞUNU BİLMİYORUZ’ 
Görüntüleri çekerken bilgilendirme yapan Vali Kuleba, ‘Savaşın 42’inci gününde Borodyanka şerhindeyiz. Enkazları kaldırmaya başladık. Ukrayna Acil Durumlar Servisi ekipleri çalışıyor. 50’den fazla insanın olduğu bir grup geldi. Yarından itibaren 3 kat daha fazla çalışacağız. Bucha, Gostomel ve Irpin’den sonra her şeye hazır olduğumuzu sanıyordum. Ancak Borodyanka görmek zorunda kaldığım en kötü yerdi. Enkazların altında ne kadar insan olduğunu bilmiyoruz’ ifadelerini kullandı.

‘ŞEHİRDE HİÇBİR BİNA AYAKTA KALMADI’ 
Birçok yanmış zırhlı araç, binlerce patlamamış mayın ve merminin bulunduğu şehirde incelemelerde bulunan Ukrayna İçişleri Bakanı Denys Monastyrsky, şehrin ağır hasar gördüğünü belirtti.

‘Bölgede işgal edilen köylerin çoğu yıkıldı. Şehirde ise hiçbir bina ayakta kalmadı.’ diyen Monastyrsky, Rus askerlerinin bombardımanlarında birçok kişinin öldüğünü belirtti.

Monastyrsky, ‘Birçok ölü var, onlar tabii ki Rus askerlerinin kurbanı. Onlar (Rusya tarafı) bunun doğru olmadığını savunuyor, burada sanki biz kurgu yapmışız gibi göstermeye çalışıyorlar ama uydunun 8-9 Mart’ta çektiği fotoğraflar bu suçların kesinlikle Ruslar tarafından işlendiğini kanıtlıyor.’ ifadelerini kullandı.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.