islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

KILIÇDAROĞLU SEYYİD Mİ?

KILIÇDAROĞLU SEYYİD Mİ?
29 Mart 2023 13:18
A+
A-

Aslında Ramazan ayında siyaset konuşmamak ve yazmamak  gibi bir karar almıştık  ama maalesef seçim öncesi olması itibarıyla istemesek de konuşmak zorunda kalıyoruz. Hele ki konu bizim ilgi ve uzmanlık alanımıza girince, konuşmak ve tebliğ etmek gibi bir sorumluluğumuzun da olduğu bir gerçek.

Depremde enkaz altından çıkarılan canlı insanların mutluluğunu “Allahü Ekber” nidalarıyla kutlayanları eleştiren ve yerden yere vuran Tele1 Genel yayın yönetmeni Merdan Yanardağ, bulduğu her fırsatta İslam’a ve Müslümanlara hakaret etmeyi kendisinde hak olarak gören Yanardağ, şimdilerde her fırsatta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Peygamber soyundan geldiğini falan dillendirmeye başladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Konya ziyareti hakkında konuşan Yanardağ, şunları söyledi.

“Biliyorsunuz Akşehir kendi soyunun geldiği Osmanlı’dan kalan secerelere göre, İstanbul Müftülüğü’nde de Kılıçdaroğlu’nun seceresi var. Çünkü ailesi Osmanlı’da önemli görevler üstlenmiş bir aile. Osmanlı’da kadılık yapmış, çeşitli görevlerde bulunmuş ve Peygamber soyundan geldikleri secereyle kayıtlı.

Yani karşımızda aslında Kılıçdaroğlu Peygamber soyundan gelen, Seyid kabul edilen Osmanlı’nın orjinal belgelerinde de kayıt altına alınmış biri.

Çok da mütevazi bir kişiliği var çok belli. Bugüne kadar hiç dillendirmedi. Kendisi dışında bu ortaya çıkartılınca ‘Evet öyledir’ dedi.”

HABER YORUM

Burada, bazı solcuların yaptığı gibi laiklik ilkesini kendimize kalkan edinip kimsenin dini inançlarını sorgulamak gibi bir derdimiz yok. Olamaz da…

Yeter ki o sözü edilen kimseler, laiklik ilkesinin arkasına sığınarak İslam’a ve Müslümanlara saldırmaktan artık vaz geçsinler.

Ne garip değil mi?

Daha düne kadar ve hatta bugün, çocuk yaştan itibaren namaz kılan ama seçimler öncesi namaz kıldığı için  Erbakan Hocamızı ve Erdoğan’ı, dini siyasete alet etmekle suçlayan zavallılar, zavallılıklarını bir kez daha ortaya koyarak  “Kılıçdaroğlu Peygamber soyundan geliyor” yalanının arkasına sığınıp oy devşirme peşine düşmüşler.

Hadi söylediklerinize inandığınızı ve inanarak söylediğiniz hüsnü zannın da bulunalım da, bu söylediklerinizin yıllardan beri savunduğunuz laiklik ilkesine ters düştüğünü de mi anlayamıyorsunuz?

Tabii işinize gelince laiklik, gelmeyince seyitlik, hükümete gelme ihtimaliniz kalmayınca darbe seviciliği ve darbelere destek…

Bir insanda azıcık da olsa utanma duygusu olur ya hu…

Nasıl bir ruh haline sahipsiniz ki, bir gün söylediğinize ikinci gün ters düşebiliyorsunuz.

KILIÇDAROĞLU’NU SEYYİDLİĞİ

“Kılıçdaroğlu Seyyid midir değil midir?” bilemiyoruz ama bunu ortaya atanların ne yapmak istediklerini çok iyi biliyoruz….

Muhafazakar kesimin oylarını almak için ortaya atılan  kocaman bir yalanla karşı karşıyayız. …

Şimdi secere, mecere  derken bir sürü algı yapılacak ve insanlar Kılıçdaroğlu’nun Seyid olduğuna inandırılacaklar.

İnanan inanır inanmayan inanmaz…

Ancak şunu ifade edelim ki İslam’ da Seyyidlik diye bir kurum yoktur. Peygamber soyundan geldiğini iddia etmek ve bunu dillendirmek ise İslam’ı ve Müslümanları sömürme eğiliminden başka bir şey değildir.

Kaldı ki Peygamberimiz (sav)’in Kızı Fatıma annemize bile, peygamber kızı olmanın ona ayrıcalık tanımayacağı  konusunda iki cihan güneşi (sav)in tavsiyeleri ve hatırlatmaları vardır. (Buharî, Vesâyâ 11; Tefsir (26) 2; Müslim, İman 348-352.)

Ancak her şeye rağmen bu olayda bizi sevindiren bur durum da söz konusudur. İslam’a ve Müslümanlara hayat hakkı tanımamacasına saldıranların, bugün böyle bir vesileyle İslam Dini ve onun peygamberi Hz. Muhammed (s.av) ile ilgilenmeleri bizleri mutlu etmiştir.

MİRATHABER.COM

 

Kılıçdaroğlu Algı Oyunlarına Devam Ediyor

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.