islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Kim Jong-un Kuzey Kore’nin ekonomik planlarının başarısızlığını açıkladı

Kim Jong-un Kuzey Kore’nin ekonomik planlarının başarısızlığını açıkladı
Mirat Haber Ajansı

Kuzey Kore’nin lideri Kim Jong-un, dünyadan yalıtılmış ülkesi için beş yıllık ekonomik planının neredeyse her sektörde hedeflerine ulaşmada başarısız olduğunu kabul etti. Kim, İktidarda yer alan İşçi Partisi’nin tarihinde nadir gerçekleşen kongresinin açılışında konuşuyordu. Kuzey Kore, virüs vakası olmadığını iddia etmesine rağmen geçtiğimiz Ocak ayında Covid-19’un yayılmasını önlemek için sınırlarını kapatmıştı. Bu, onu komşusu ve müttefiki Çin’den de yalıttı.

Hedeflerin çok gerisinde

Kuzey Kore ve Çin arasındaki ticaret yaklaşık % 80 oranında düştü. Tayfunlar ve seller, katı uluslararası yaptırımlar altında kalan Kuzey Kore’de evleri ve mahsulleri harap etti. Analistler, Aslında Kim’in hataları kabul etmesinin ilk kez olmadığını, bu tavrın onun ticari markalarından biri haline geldiğini söylüyor. Etkinliğin TV görüntülerinde, başkent Pyongyang’da, binlerce parti delegesinin maske takmadığı konferans salonunu gösterdi ve Kim gelirken ayağa kalkarak alkışlandı. Lider Kim Jong-un konuşmasında 2016 yılında ilan ettiği beş yıllık stratejinin neredeyse tüm sektörlerde son derece başarısız olduğunu ve hataların cesurca kabul edilmesi gerektiğini söyledi. Kendine daha fazla güvenme çağrısında bulundu ve parti çalışanlarını koronavirüs tehdidiyle mücadele ettikleri için övdü.

Belirsizlik hakim

Kuzey Kore, doğrulanmış herhangi bir vaka olduğunu kabul etmemiş olmasına rağmen, Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) binlerce şüpheli enfeksiyon bildirdi. Ülkesinin son yıllarda geçirdiği en kasvetli yıllardan birini nasıl atlatmayı planladığı belli değil. Bay Kim’in kongreden beş yıllık yeni bir ekonomik planı duyurması bekleniyor. Konuşması, ABD Başkanı seçilen Joe Biden’ın göreve gelmesinden sadece iki hafta önce, Bay Kim’in sıcak bir yakınlık içinde olduğu Donald Trump’ın yerini aldı. Kuzey Kore’nin nükleer programına ilişkin müzakerelerde somut ilerleme kaydedilememesine rağmen, ilişkinin şimdiye kadar ilerlediği düşünülüyor.

ETİKETLER: Kuzey Kore
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.