islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5707
EURO
34,9946
ALTIN
2.460,16
BIST
9.897,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

“Kininizle Geberin!!!”

“Kininizle Geberin!!!”
6 Eylül 2017 09:04
A+
A-

Avrupa ülkeleri, son yıllarda Türkiye düşmanlığını iyice tırmandırdı. Geçtiğimiz aylarda Hollanda ve Fransa, seçim çalışmalarında Türkiye’yi hedefe koydu. Hollanda, aileden sorumlu bayan bakanımızı ülkesinde konuşturmadı, hatta Türk konsolosluğuna bile girmesine müsaade etmedi. Etrafındaki Türk vatandaşlarına köpeklerini saldı. Bakan da bu barbarlık karşısında Hollanda’yı terketmek zorunda kaldı.

Fransa’da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de oy kullanmadan bir gün önce, finale kalıp seçime girecek olan iki rakip aday Marine Le Pen ve Macron, yaptıkları televizyon programında Türkiye aleyhtarlığını iç politikalarına malzeme olarak kullandılar. Hatta Macron, “Ben cumhurbaşkanı olursam, Fransa’yı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Putin’e karşı koruyacağım” diyerek kinini kusmuştu.

Geçtiğimiz yıl küresel terörist Amerika’ya başkan seçilen Trump, seçim propagandaları süresince ırkçı ve ötekileştirici söylemleri arasında, Müslümanları ülkeye almayacaklarını ve onlara müsamahakâr olmayacaklarını söyledi durdu. Koltuğa oturduğunun hemen akabinde, Amerika’ya Müslüman girişini yasakladı. Ne var ki, mahkeme bu kararı durdurdu.

Almanya’da 24 Eylül 2017 tarihinde yapılacak olan Federal meclis seçimleri dolayısıyla da, zaten var olan Türkiye düşmanlığı tavan yaptı. Geçtiğimiz günlerde muhafazakâr Hıristiyan demokrat bir parti olduklarını söyleyen Angela Merkel ile sosyal demokrat olarak bilinen Martin Schulz, televizyonda kozlarını paylaştılar. Ne kozdu ama!!! Halledilmesi gereken iç sorunları ile ilgili çözüm önerileri sunacaklarına, görünüşte dünya görüşleri birbirine zıt iki parti lideri, Türkiye ve Erdoğan aleyhtarlığında ittifak halinde idi. Merkel, “Ben hiçbir zaman Türkiye’nin Avrupa Birliğine girmesini istemedim” derken sosyal demokrat lider Schulz da “Ben başbakan olursam, Türkiye’yi Avrupa Birliğine aldırmayacağım” dedi. Taa da alırsanız…

Geçtiğimiz Nisan ayında, özel bir Fransız televizyonunda Defarges (Defarj) adında bir siyaset bilimci olan ve birçok Fransız siyasetçinin hocası olduğu söylenen ve Fransa’da özgül ağırlığı fazla olan İslam ve müslüman düşmanı bir kefere; “Erdoğan öldürülmeli, suikast yapılmalı, iç savaş çıkarılmalı” demişti… Avrupalının Türk ve İslam düşmanlığını sıralamakla bitiremeyiz.

Boşuna “Küfür, tek millettir” denmiyor. Yüce Allah, K.Kerim’de bunların iç röntgenlerini ve MR’larını deşifre ediyor. Onlar, müslümanların asla onmalarını ve kendi seviyelerine çıkmalarını, demokrasi ve insan hakları, din ve vicdan hürriyeti, yaşama hürriyeti, ifade hürriyeti gibi birçok insanî değerlere sahip olmasını istemezler. Bu kavramları dillerine dolasalar bile bunları kendilerinin dışında olanlara/müslümanlara çok gören ve içlerinde kin aysbergleri taşıyan ve müslümanların başardıklarını gördükçe de kudurarak kinlerinden parmaklarının uçlarını ısıranlar olduğunu açıklar Kur’an…. Onlara “KİNİNİZLE GEBERİN” dememizi ister. Buyurun, Âl-i İmran suresindeki o ayetlere kulak verelim:

“Ey iman edenler! Sizden olmayan kişileri sırdaş edinmeyin. Onlar sizi yoldan çıkarmak için ellerinden gelen hiçbir çabayı esirgemezler ve sizi sıkıntıda görmekten hoşlanırlar. ŞİDDETLİ ÖFKE, AĞIZLARINDAN TAŞMAKTADIR; KALPLERİNDE SAKLADIKLARI İSE DAHA DA BÜYÜKTÜR. Aklınızı kullanırsanız, size ayetleri açıkladık. Sizler, işte böylesiniz; onları seversiniz, oysa onlar sizi sevmezler.Siz Kitabın tümüne inanırsınız, onlar sizinle karşılaştıklarında “inandık” derler, kendi başlarına kaldıklarında ise, size olan kin ve öfkelerinden dolayı parmak uçlarını ısırırlar. De ki: “KİNİNİZLE GEBERİN.” Şüphesiz Allah, içinizde saklı duranı bilendir. Eğer bir iyilikle karşılaşırsanız bu onları üzer; başınıza bir kötülük gelince de memnun olurlar.Ama eğer zorluklara karşı sabreder ve samimi davranırsanız, ruh olgunluğu gösterirseniz, onların hileleri size hiçbir zaman zarar veremez. Zira Allah onların bütün yaptıklarını kuşatıcıdır.”(Âl-i İmran:118-120)

İşte bu kefere sürüsü, AB görüşmelerinde Türkiye’nin yüzüne karşı “Şu kriterleri yerine getirdiğinizde tam üyeliğe geçecekseniz” diye janjanlı sözler sarfederek 31 Temmuz 1959’dan beri elli sekiz yıldır kapıda bekletmeleri, Nato üyesi olan Türkiye’yi teröre karşı verdiği mücadelede yalnız bırakmamaları gerektiği halde teröristleri bağırlarına basmaları ve küresel terörist ABD’nin, bir PKK uzantısı olan PYD’ye tırlar dolusu silah yardımı yapması, ayette beyan edilen kalleşliklerini ve içten pazarlıklarını ortaya koymaktadır.

Bu kefere sürüsünün değerlere bağlılığı, cahiliye dönemi putperestlerinin helvadan yaptıkları putlarına bağlılığı gibidir. Acıkınca yerler.

Geçtiğimiz günlerde Arakandaki katliam için Birleşmiş Milletler toplandı. Toplandı da ne oldu? Sadece kınama kararı aldı o kadar. Ölenler müslüman değil de İsrail veya batılı ülkelerden birinde olsaydı acaba kınama kararı ile yetinirler miydi? Yok be kardeşim küfür tek millet olduğu için, Müslümanlar lehine bu kefere sürüsünden insaf ve merhamet beklemek ham hayal olur. “Onların dinlerine tabi olmadıkça Yahudi ve Hıristiyanlar asla senden razı olmazlar” (Bakara:120) ayeti bu gerçeği bize haykırmaktadır. İslam âlemi Ümmet bilincine ulaşıp kenetleninceye kadar, vahşet görüntülerini seyrettikçe buğzederek diş gıcırdatmaktan ve gözyaşı dökmekten başka yapacağımız yok gibidir. Yarabbi! Bizi kendimize getir.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.