islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3366
EURO
35,2085
ALTIN
2.246,62
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
9°C
Çarşamba Az Bulutlu
12°C
Perşembe Çok Bulutlu
12°C
Cuma Az Bulutlu
13°C

Güncelleştirilmiş Bir Kore Senaryosu

Güncelleştirilmiş Bir Kore Senaryosu
6 Eylül 2017 09:03
A+
A-

Amerika’nın Kuzey Kore müdahalesinin’dünya hakim güçlerine’ etkisinin güncellenmiş bir simülasyonu. Her an herşeyin değişebileceği bir çağdayız.

• ABD Kuzey Kore üzerinde Pasifik üslerinden yakıt ikmali yoluyla F-35ler ve F-22 avcı uçakları desteğiyle sınırlı bir bombardman yapar. Bununla Washington, yeni Pyongyang nükleer füze denemeleri halinde daha da büyük bir cezalandırma geleceğini ortaya koyar. Özellikle hedefler fabrika ve askeri tesisler olsa da binlerce sivilin hayatını kaybettiği Kuzey Kore medyası tarafından bildirilir. ABD, Güney Kore ve Japonya’yı hedef olmaktan çıkarıp desteklerini kaybetmemek için bu ülkelerden değil kendi okyanus üslerinden yapmıştır. Çin ve Rusya ABD’yi şiddetle kınar. NATO ülkeleri destek verir.

• Kuzey Kore yönetimi, bombardmanın orta vadede ülke halkı üzerindeki tam hakimiyetlerini kaybetmelerine yol açacağını saptar. Acil bir cevap için alternatifler arasında en garantili, sınırlı ve sonuç verici olarak Güney Kore’ye füze saldırısında karar kılınır. Silahsızlandırılmış bölgedenin 50km güneyine kadar olan Amerikan konumlanmaları ve hemen sınırdaki Seul’e 100 adet kısa menzilli konvansiyonel füze yollar. Bunların bir bölümü yerleşim yerlerinde ve bazıları da ABD askeri aileleri olmak üzere toplam 20 bin sivil zaiyata yol açar.

• ABD kendi koruması altındaki Güney Kore’nin başkentinin misliyle vurulmasına göz yumamaz. Üçü Nimitz sınıfı biri de USS Gerald Ford olmak üzere dört uçak gemisini içeren büyük bir deniz gücünü Japon denizine yöneltir. Kore ve Japonya’daki üslerin yanısıra ve bu ülkelerin uçakları, kendi B-1 ve B-2 bombardıman uçakları, güdümlü Tomahawk Cruise füzeleri de dahil çok büyük bir güçle bu kez başkent Pyongyang dahil bütün merkezler ve tesisleri bombalar. Kuzey Kore halkı rejimin sona ermekte olduğu izlenimiyle beklenmedik reaksiyonlar göstermeye başlar. Bir yandan da ABD bölgeye Müslüman ülkelere saldırı için Soğuk Savaş sonrası ürettiği yegâne yeni silahlar olan tesis delici B-61 Model 11 ve Ağustos 2017’de tamamlanan Model 12 atom bombalarıyla yüklü B-2 bombardıman uçaklarını normal konumları olan İncirlik üssünden Güney Kore’ye nakleder.

• Kuzey Kore lideri, ülkesinin yok edildiğini, artık Kore değil insanlık için savaştıklarını ve ABD yok edilmeden tek bir Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti evladınının yaşamayı hak etmediğini beyan eder. Ülkede her an bir halk ayaklanması ya da rejim içinden gelecek bir darbe beklendiğinden hemen cevap verilmesi gerektiğinde uzlaşılır. Rejim, hidrojen bombasını henüz füzelere tam sığdıramadığından elindeki 10 kilotonluk atom bomba başlıklı 6 adet ICBM füzeyi Pasifik’teki Guam adasına fırlatır. Gelecekteki PKK imparatorluğu güvenlik bürokrasisinin de eğitildiği Guam’daki Amerikan tesislerine ve bir yerleşim yerine bu 6 bombadan ikisi isabet eder. 1945’ten bu yana dünyadaki ilk Atom saldırısı hem de tek süpergüç bilinen Amerika’ya yapılmış olur.

• Dünya korku içinde Kuzey Kore’yi kınar. Çin, Kuzey Kore’ye yeni bir nükleer saldırı yaparsa onu kendisinin işgal edeceğini beyan eder. Bununla birlikte ABD’yi de kesinlikle Asya anakarasına atom saldırısı yapmaması için sertçe uyarır. Ancak ABD’nin Kuzey Kore gibi bir ülkeye cevap verememesi tamamen dünya jandarmalığını kaybetmesi anlamına gelir. Başkan, Ulusal Güvenlik Konsey oturumu ortak kararıyla denizden fırlatılan nükleer Tomahawk’lar ve B-2’lerle Kuzey Kore’ye ikisi başken sınırında olmak üzere toplam 12 atom bombasıyla saldırı yapar.

• Rusya ABD’nin reaksiyonunu insanlık dışı ve çılgınca olarak niteler. Çin ise Asya topraklarında yerleşim yerlerine hem de kendi koruması altındaki komünist bir komşusuna nükleer saldırıyı sineye çekmesi durumunda bin yıldır ilk kez yaklaştığı dünya liderliğini 21. yüzyılda tamamen kaybedeceğini anlar. Mutlaka ABD’ye bir cevap vermesi gerekir. Bununla birlikte yerleşim yerlerine bir saldırıda ABD’nin 30 kat fazla nükleer tahrip gücünün devreye gireceğini kestirir. Yine de Çin Komünist Parti liderliği Çin’in 300 savaş başlığının, ABD’yi topyekün bir saldırıdan caydıracağını düşünür. Rusya’yla ön anlaşmaya da dayanarak, Çin Halk Kurtuluş Ordusu, ABD’nin çöllük alandaki Nevada stratejik hava kuvvetleri üssüne tek bir termonükleer ICBM gönderir. Füze bütün üs ve çevresindeki 20 km’lik daireyi ortadan kaldırır.

• Rusya Cumhurbaşkanı ABD’nin Çin’e topyekün saldırısına Rusya’nın da cevap vereceğini, her iki tarafın da yeterince tahribat yaptığını ve bu çılgınlığa son verilmesi gerektiği yönünde korkutucu bir demeç verir. Bir yandan da ABD Dışişleri bakanını ateşkes yönünde ikna eder. Dünya da ABD’ye atom savaşı başlatmaması için adeta yalvarır. Endüstri liderleri Çin’in yok olmasının ya da iflas ilan etmesinin Amerika’yı da iflasa yönelteceğini belirtir. Ancak Pentagon DefCon-1 ile en üst düzey teyakkuza geçer.

• ABD Başkanı Rusya’nın blöf yaptığını, tarihe ABD’yi gülünç duruma sokan korkak lideri olarak geçmeyeceğini, Çin’e 30 katıyla tırmandırılmış bir cevap verilmesi emrini verir. Washington kurulu düzeni bunu aşırı riskli bulur, emir yerine geririlmez ve başkanı üzüntü sonucu psikiyatrik bunalım geçirmesi nedeniyle görev yapamaz ilan edilip Başkan Yardımcısını yerine yemin ettirir. ABD kurulu düzeni duruma tam hakim olur ve baştan itibaren bütün kriz eski başkanım çılgınlığına faturalanır.

• Rusya aracılığıyla ABD, Çin ve Kuzey Kore arasında ateşkes sağlanır ve bağımsız bir BM komisyonu Çin ve Kuzey Kore’ye mali yaptırım getirir. Kuzey Kore rejimi devam eder. Çin’de’Zafer ve Asya hakimiyeti’ milli kutlamaları düzenlenir. ABD’nin ateşkesi kabul etmesine karşın tartışmasız süpergüç konumu ortadan kalkar. Çin geçici olarak güçlenir. Rusya ise dünyada en önemli denge kurucu haline gelir. Ancak dünya ekonomisi ABD Dolarına dayalı olduğundan, ABD Doları da altın veya emtia karşılığı olmayan, sadece ABD siyasi-askeri gücü varsayımına dayalı bir sanal kıymet olduğundan günler içinde zincirleme ekonomik reaksiyonla dünya ekonomisi sarsılmaya başlar.

• Demokratik seçimle gelen başkanın bir iç darbeyle görevden alınıp Çin’e ve Rusya’ya boyun eğilmesi ABD halkının bir bölümünde infiale neden olur. Önde gelen sağ yazar Pat Buchanan “Amerika’nın sona erdiği gün” adlı makalesini yayınlar. Birçok yerleşim merkezinde kanlı ayaklanmalar ve kırsal Yurtsever isyanları Milli Muhafız Ordusu askeri birlikleriyle kontrol altına alınır. Bankacılık ve finans krizi beklenmedik hızla haftalar ilerledikçe yayılır.

• Avrupa’daki ekonomik kriz ve artan Rusya etkisi aylar içinde aşırı sağın gücünün artmasına yol açar. Bazı Avrupa ülkelerinde Dünya Düzeni karşıtı hareketler bir yıl içinde iktidara gelir. Daralan dünya ticareti en çok ihracat ülkeleri Almanya, Japonya, Hollanda’yı ve bir süre sonra Çin’i vurur.

• Amerika, dünya jandarmalığı ve NATO’yu ayakta tutmayı geçici olarak askıya aldığını ilan eder. ABD kentleri ve eyaletleri iflas ilan ederler. Avrupa’da isyanlar ve Müslümanlara saldırılar artar. Orta Doğu’da ABD ve İngiliz etkisi sınırlı hale gelince rejimler sarsılmaya başlar. Türkiye Kuzey Suriye ve Irak’ta güvenlik bölgeleri oluşturur. Çin’de işsiz ve aç kalan onmilyonluk yerleşimlerde denetim yerel yönetimlere kalır ve sert yöntemlere dönülür.

• Dünya ekonomik krizine karşı başta Türkiye, İran ve Pakistan, Müslüman ülkeler merkezli yeni bir değer sistemi oluşturulur. Ardından Rusya, Çin ve Avrupa ülkeleri de katılır. Dolar ve ona bağlı dövizler dünya parası olmaktan çıkar. Dünya derin devletinin bütün protestolarına ve yeni savaş çıkarma girişimlerine karşı, onun gücünün kaynağı olan faiz ve borca dayanmayan yeni bir ekonomik sisteme geçilir.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.