Gündem

KİRALAR VE KONUT FİYATLARI ALDI BAŞINI GİDİYOR

Yaşadığımız deprem felaketinden sonra, bölgeden ayrılmak zorunda kalarak diğer illere giden depremzedeler, astronomik ev kiraları ile karşılaşıyorlar.

Depremzedelerin gittikleri illerde karşılaştıkları kira bedelleri, toplumun vicdanını rahatsız eder bir duruma geldi.

Depremzedelerin tercih ettiği Mersin, Diyarbakır, Konya, Kayseri, Karaman ve Ankara illerinde kira bedellerinin yüzde 40’lara varan oranda zamlanması, ahlaki olarak ne kadar zafiyet içinde olduğumuzu açık ve net bir şekilde ortaya koyuyor.

Diğer taraftan İstanbul’da da özellikle kentsel dönüşüme giren ilçelerde konut satış fiyatlarının yüzde 200, kiraların ise yüzde 150 artış göstermesi, ev satın alacaklar ve kirada oturacaklar için büyük sıkıntılar doğuruyor.

İstanbul’da kentsel dönüşümün en yoğun olduğu ilçeler Bağcılar, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beyoğlu, Büyükçekmece, Esenler, Esenyurt, Güngören, Küçükçekmece, Pendik, Şişli, Üsküdar ve Zeytinburnu.

HABER YORUM

Deprem gibi büyük bir felaketin ardından, toplum olarak çok büyük dersler çıkarmamız gerekirken, ders çıkartmayıp bu felaketi ranta dönüştürmeye çalışmak, vicdan sahibi hiç kimsenin kabul edebileceği bir durum değildir.

Daha üç gün önce ev kirasını arttırmak isteyen ev sahiplerinin, depremden sonra kiracısıyla aynı çadırı paylaşmasından da ders çıkaramıyorsa insanlar, çokta söylenecek bir söz var mı bilemiyoruz.

Mirat Haber olarak bu konuda ki teklifimiz; birçok ülkede kira ve konut fiyatlarının kanunla belirlenmesinden hareketle, insanımızın mağdur olmaması açısından ülkemizde de bu işin kanunlar çerçevesinde düzenlenmesidir.

MİRATHABER.COM

Anahtar kelimeler: Kira  İstanbul   Konut fiyatları   Kentsel dönüşüm

 

 

View Comments

Recent Posts

  • Makale

SENİ BUGÜN BAŞKA SEVİYORUM AMA SEN HANGİ GÜN İSTERSEN OKU

SENİ BUGÜN BAŞKA SEVİYORUM AMA SEN HANGİ GÜN İSTERSEN OKU Ben senin sevgili kaderinin neresiyim?…

20 saat ago
  • Makale

AHLÂK İSLAMÎ KURALLARDIR AHLÂKSIZ KİŞİ DİNDAR OLAMAZ

AHLÂK İSLAMÎ KURALLARDIR AHLÂKSIZ KİŞİ DİNDAR OLAMAZ! Yüksek mahkeme üyelerinden genç bir dostumuz sohbetimiz sırasında…

21 saat ago
  • Makale

KAYBETTİĞİMİZ GEÇMİŞİN FARKINDA MIYIZ?

Ülkemizde inançsız bir kesim Cumhuriyetin kuruluşundan buyana Osmanlı’ya azgın bir düşmanlık duygusuyla saldırmaktadır. Bunun neden…

22 saat ago
  • Gündem

Almanya’da Filistin Destekçisi Yasemin Acar’ın Dramı

Almanya'da Filistin Destekçisi Yasemin Acar'ın Dramı: Polisin Şiddeti ve Haksızlık Almanya'nın başkenti Berlin'de, Filistin'e destek…

2 gün ago
  • Gündem

Namaz Kılan Öğrencilerin Etrafında Etten Duvar Ördüler

Namaz Kılan Öğrencilerin Etrafında Etten Duvar Ördüler Gazze Protestolarında Birleşen Kalpler ABD'deki üniversitelerde, Gazze'deki zulme…

2 gün ago
  • Gündem

Yahudi Öğrenciler Filistin İçin Dua Etti

Yahudi Öğrenciler Filistin İçin Dua Etti İnsanlık İçin Birleşen Sesler Washington, ABD - George Washington…

2 gün ago