islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3659
EURO
35,0042
ALTIN
2.325,73
BIST
9.085,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

KİRALAR VE KONUT FİYATLARI ALDI BAŞINI GİDİYOR

KİRALAR VE KONUT FİYATLARI ALDI BAŞINI GİDİYOR
3 Mart 2023 13:30
A+
A-

Yaşadığımız deprem felaketinden sonra, bölgeden ayrılmak zorunda kalarak diğer illere giden depremzedeler, astronomik ev kiraları ile karşılaşıyorlar.

Depremzedelerin gittikleri illerde karşılaştıkları kira bedelleri, toplumun vicdanını rahatsız eder bir duruma geldi.

Depremzedelerin tercih ettiği Mersin, Diyarbakır, Konya, Kayseri, Karaman ve Ankara illerinde kira bedellerinin yüzde 40’lara varan oranda zamlanması, ahlaki olarak ne kadar zafiyet içinde olduğumuzu açık ve net bir şekilde ortaya koyuyor.

Diğer taraftan İstanbul’da da özellikle kentsel dönüşüme giren ilçelerde konut satış fiyatlarının yüzde 200, kiraların ise yüzde 150 artış göstermesi, ev satın alacaklar ve kirada oturacaklar için büyük sıkıntılar doğuruyor.

İstanbul’da kentsel dönüşümün en yoğun olduğu ilçeler Bağcılar, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beyoğlu, Büyükçekmece, Esenler, Esenyurt, Güngören, Küçükçekmece, Pendik, Şişli, Üsküdar ve Zeytinburnu.

HABER YORUM

Deprem gibi büyük bir felaketin ardından, toplum olarak çok büyük dersler çıkarmamız gerekirken, ders çıkartmayıp bu felaketi ranta dönüştürmeye çalışmak, vicdan sahibi hiç kimsenin kabul edebileceği bir durum değildir.

Daha üç gün önce ev kirasını arttırmak isteyen ev sahiplerinin, depremden sonra kiracısıyla aynı çadırı paylaşmasından da ders çıkaramıyorsa insanlar, çokta söylenecek bir söz var mı bilemiyoruz.

Mirat Haber olarak bu konuda ki teklifimiz; birçok ülkede kira ve konut fiyatlarının kanunla belirlenmesinden hareketle, insanımızın mağdur olmaması açısından ülkemizde de bu işin kanunlar çerçevesinde düzenlenmesidir.

MİRATHABER.COM

Anahtar kelimeler: Kira  İstanbul   Konut fiyatları   Kentsel dönüşüm

KARABORSACILAR LANETLİ TOPLUM DÜŞMANLARIDIR

 

 

ETİKETLER: Manşet