islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5498
EURO
34,8775
ALTIN
2.431,33
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Kırgızistan’ın Altınla İmtihanı

Kırgızistan’ın Altınla İmtihanı
3 Kasım 2022 09:00
A+
A-

Kırgızistan’da bu hafta altın madenciliği ve ticareti ile ilgili iki önemli gelişme yaşandı. KG24’ün haberleri bölge madenciliğinde yükselen bir hareketlilik olduğunu göstermektedir. Öncelikle şu anda Hindistan havaalanında 7,5 kilo altınla yakalanan Kırgızların durumu başka bir haber konusu olarak ülke gündemini oyalamaktadır.

Diğer bir gelişme ise Kırgızistan’ın Cumhurbaşkanı Sadyr Zhaparov tarafından 1 Mayıs 2022’de ülkeden başka bir ülkeye ithalat (yani satım ve ihracat) yoluyla altın çıkartılmasına dair geçici bir yasak yürürlüğe konmuştu. Bu yasak yaklaşık altı aylık bir dönem için geçerliydi.

Halka açık bir anonim şirket olan Karabalta Madencilik Şirketi, vatan üzerinde çıkarılan altınları gerek cevher olarak gerek konstanre olarak işleme hakkına sahip olmuştu. Buna ek olarak Devletin Gümrük Teşkilatı, yasadışı altın ticaretini ve maden kaçırılmasını önlemek amacıyla bazı ek önemler aldı.

Bakanlar Kurulu yaşanan gelişmelere binaen yasağın her altı ayda bir yeniden uzatılmasına dair bir talimat verdi.  1 Kasım 2023’ten itibaren, söz konusu yasağın süresi uzatılacak.

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.