islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3241
EURO
35,1067
ALTIN
2.300,79
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Mavi Tik Kullananlar Dikkat! Bu Haber Sizler İçin

Mavi Tik Kullananlar Dikkat! Bu Haber Sizler İçin
21 Aralık 2022 13:12
A+
A-

Twitter kullanıcıların çoğunun CEO görevinden çekilmesi yönünde oy kullandığı oylamadan sonra Elon Musk, bundan sonra şirketin politikalarıyla ilgili yoklamalarda sadece mavi tikli kullanıcıların oy kullanabileceğini söyledi.

Musk, şirketin CEO’luğundan istifa edip etmeme konusunda bir oylama başlatmış ve katılan 17,5 milyon kullanıcının yüzde 57’si Musk’ın istifasını istemişti.

Dün sonuçlanan anketten bu yana Musk, doğrudan bu konuya ilişkin yorum yapmadı. Fakat Twitter kurallarının değiştirileceğini ve bundan böyle sadece para vererek tikli hesap hakkı elde eden kullanıcıların şirket politikalarıyla ilgili oylamalara katılabileceklerini söyledi.

Elon Musk daha önce Twitter’da yaptığı oylamaların sonuçlarına uymuştu. Musk, CEO’luktan istifa etse bile Twitter’ın sahibi olmaya devam edecek.

Musk’ın oylamalarda kural değişikliği konusundaki yorumu ise Twitter’da mavi tikli bir kullanıcının önerisiyle gündeme geldi.

“Şirket politikasıyla ilgili oylamalarda sadece mavi tikli aboneler oy kullanmalı. Bizim bu oyunda kaybedeceğimiz şeyler var” şeklindeki kullanıcı yorumu üzerine Elon musk “Doğru bir nokta. Twitter bu değişikliği yapacak” cevabını verdi.

Twitter’ın, para karşılığında mavi tikli-onaylı hesap satışı geçen hafta ikinci kez yürürlüğe girdi. Mavi tik ayda 8 dolara ya da Apple cihazlarından Twitter’a girenler için ayda 11 dolara maloluyor.

Musk öncesi mavi tik Twitter tarafından ücretsiz olarak, çok takipçili hesaplara, bir tür gerçek hesap onayı olarak veriliyordu.

Aynı zamanda elektrikli otomobil Tesla ve uzay roketleri yapan Space X şirketlerinin de sahibi olan Elon Musk, Ekim ayında 44 milyar dolar ödeyerek Twitter’ı satın aldığından beri, yaptığı değişikliklerle geniş bir kesimden eleştirilere hedef oluyor.

Aynı zamanda elektrikli otomobil Tesla ve uzay roketleri yapan Space X şirketlerinin de sahibi olan Elon Musk, Ekim ayında 44 milyar dolar ödeyerek Twitter’ı satın aldığından beri, yaptığı değişikliklerle geniş bir kesimden eleştirilere hedef oluyor.

Şirket çalışanlarının yaklaşır yarısını işten çıkararak işe başlayan Musk, özellikle içerik denetimine yaklaşımı bakımından eleştirildi. İnsan hakları grupları Musk’ı attığı adımlarla nefret söylemi ve yanlış bilgi içeriği tehlikesini artırmakla suçluyorlar.

Geçen Cuma günü Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği, şirketi, Twitter ile ilgili haber yapan bazı gazetecilerin hesaplarını kapattığı için kınadı.

TWİTTER, MUSK’LA İLGİLİ HABERLER YAPAN BAZI GAZETECİLERİN HESAPLARINI DONDURDU
Musk’ın Twitter ile ilgili faaliyetleri bir yandan da elektrikli otomobil şirketi Tesla’yı ihmal ettiği suçlamalarına sebep oldu. Tesla hisseleri bu yıl yüzde 60 değer kaybetti ve buna Twitter saplantısı yüzünden Musk’ın sebep olduğunu söyleyenler var.

Geçen hafta Tesla’nın üçüncü en büyük hisse sahibi birey olan Leo KoGuan Musk’ı Tesla CEO’luğundan istifa etmeye çağırdı.

KoGuan “Elon Tesla’yı terk etti ve Tesla’nun şu anda bir CEO’su yok. Tesla’nın tam zamanlı çalışan bir CEO’ya ihtiyacı var ve bunu hak ediyor” diye konuştu.

 

Yeni Şafak 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.