islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2607
EURO
34,6753
ALTIN
2.403,12
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Kısa Kısa İslam Alemi

Kısa Kısa İslam Alemi
2 Aralık 2019 17:27
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

ırak ile ilgili görsel sonucu

IRAK: 319 Ölü 15 Bin Yaralı

Yetkililer Irak’taki gösterilere karşı katliamlarda yüksek oranda kayıp raporu verdiler.

Irak İnsan Hakları Yüksek Komitesinin Pazar günkü açıklamasına göre, Irak’taki hükümet karşıtı protestolarda can kaybı oranı 1 Ekim’den bu yana 319’a ulaştı. Komisyon ayrıca ülkedeki gösteriler sırasında yaklaşık 15 bin kişinin yaralandığını belirtti.

Mirat Haber Ajansı

pakistan Sihler ile ilgili görsel sonucu

PAKİSTAN: Sihlere Jest

Hindistana özgü Sih dininin mensuplarına Pakistan hükümeti kapıları açtı

Pakistan cumartesi günü, komşu Hindistan’daki  Sih hacıları için Sih dininin kurucusu Baba Guru Nanak’ın 550. doğum yıldönümü öncesinde Hindistan sınır kapısını açtı. 1947’de Pakistan ve Hindistan’ın bölünmesi esnasında Sih dininin merkezi olan Pencap eyaletinin de ikiye ayrılmasından bu yana ilk kez gerçekleşti. 17. yüzyılda ortaya çıkan Sih dinini izleyen Hintli hacılar, kutsal gördükleri Pakistan’ın Pencap bölgesindeki tapınaklarını Pakistan hükümetinin bu yaklaşımı sayesinde ziyaret edebildiler ve kendi inançlarına göre ibadetler gerçekleştrdiler.

Mirat Haber Ajansı

HİNDİSTAN: Cami Yıkmak Serbest ile ilgili görsel sonucu

HİNDİSTAN: Cami Yıkmak Serbest

Hindistan’ın Babüri Camii davası Hindistan federal yüksek mahkemesi şiddet yanlısı aşırı Hindular lehine karar verdi.

16. yüzyılın başlarından kalma tarihi Babüri Camii’nin Hindularca yıkılmasından arda kalan tarihi arsası, Hindistan’ın anayasa mahkemesi tarafından Cumartesi günü yapılan emsal oluşturacak bir kararla, Hinduların Rama tapınağı inşa etmesi için Hindular’a devredilmesine karar verdi.

Cami, tarihi vakıf arazisi üzerine bir Rama tapınağı inşa etmek isteyen Hindular tarafından 1992 yılında yıkılmıştı. Bütün Hindistan Müslüman Kişisel Hukuk Kurulu (AIMPLB) tarafından temsil edilen Müslüman taraf, karardan memnuniyetsizliklerini dile getirdi.

Mirat Haber Ajansı

FRANSA: Müslüman Tacizi Yaygın ile ilgili görsel sonucu

FRANSA: Müslüman Tacizi Yaygın

Fransa’da yaşayan kalabalık Müslüman azınlığı içinde yapılan araştırma, toplumun yarısında taciz travması yaşandığını ortaya koydu

Geçen hafta yapılan bir Fransız araştırması, Fransa’da yaşayan Müslümanların %42’sinin hayatlarında en az bir kez dini inaçlarından dolayı taciz edildiğini gösterdi. Fransız Kamuoyu Enstitüsü (IFOP) tarafından yayınlanan anket, ırkçı tacizin çoğunun polis kontrolleri, iş başvuruları ve ev kiralama sırasında gerçekleştiğini bildirdi. Fransa’da 6 milyona yakın çoğu Kuzey ve Batı Afrika kökenli büyük bir azınlık Müslüman toplumu yaşıyor. Ülkede yüzbinlerce de din değiştirerek Müslüman olan yerli Fransız var. Yarıya yakın Müslümanın dinlerinden dolayı baskı altında kalması, uygarlıklar ülkesi olduğunu düşünen Fransa’da şaşkınlık oluşturdu.

Mirat Haber Ajansı

BOSNA: Kaçak Kilise ile ilgili görsel sonucu

BOSNA: Kaçak Kilise Kalkıyor

Avrupa yargısı soykırım döneminde zorla kurulan kaçak Sırp kilsesinin kaçak olduğuna karar verdi

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), 1992-1995 yılları arasındaki Bosna-Hersek Soykırımı sırasında Müslüman bir Bosnalı kadının tapulu arazisinde saldırgan Sırplar tarafından dikilen izinsiz kilisenin yıkılması doğrultusunda yapılan resmi başvuruyu haklı buldu. 77 yaşındaki Bosna-Hersekli bir Müslüman Boşnak büyükanne olan Fata Orloviç, yıllardır yasadışı olarak inşa edilen Ortodoks kilisesini kaldırmak için yargı yoluyla mücadele ediyordu. AİHM, emrin üç ay içinde uygulanması ve kaçak Sırp mabedinin kalkması gerektiğini söyledi.

Mirat Haber Ajansı

AFGANİSTAN: Taliban Saldırısında Can Kaybı ile ilgili görsel sonucu

AFGANİSTAN: Taliban Saldırısında Can Kaybı

Ülkedeki iç savaşta ağır kayıplar devam ediyor

Afganistan’da rejime karşı savaşan Taliban güçleri Kuzey Afganistan’ın kuzeyinde bir güvenlik konvoyuna saldırarak ağır kayıp verdirdi. Saldırıda en az 10 kişinin öldüğü yetkililerce Pazar günü açıklandı. Saldırıda çıkan yangında beş Afgan güvenlik görevlisinin can verdiği ve yedi görevlinin de yaralandığı doğrulandı. Taliban sözcüleri, kendi kuvvetlerinden de beş kişinin can verdiği ve altı kişinin yaralandığı saldırının sorumluluğunu üstlendi. Ayrıca, geçen ay 2 Kasım’da ülkenin kuzeydoğusunda bulunan Takar eyaletinde, okullarının yakınında bir yol kenarı el yapımı bombanın patlamasıyla dokuz çocuk hayatını kaybetmişti.

Mirat Haber Ajansı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.