islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3782
EURO
34,7437
ALTIN
2.429,32
BIST
10.012,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C

KİŞİLİKSİZ TEŞHİRCİ DİŞİLER UTANCIMIZDIR

KİŞİLİKSİZ TEŞHİRCİ DİŞİLER UTANCIMIZDIR
4 Aralık 2023 10:15
A+
A-

Milyonlarca canlı türü içinde giyim ihtiyacında olan ve kendisine Rabbimiz tarafından giyinme emri verilen tek varlık insandır. Bu ilahi emrin açıklamalı şeklini okuyalım:

“ Ey Âdemoğulları! Size, hem mahrem yerlerinizi örtecek ve hem de güzel görünmenizi sağlayacak giysiler üretebilmeniz için gereken bilgi ve yeteneği bahşettik. Öyleyse, toplumda her türlü fuhşiyatın, sapık ilişkilerin ve cinsel sömürünün yaygınlaşmasına yol açan çıplaklık kültüründen uzak durun. Namus, iffet ve ahlâk gibi yüce değerleri pekiştirerek toplumsal çözülmenin ve yozlaşmanın önüne geçen, ayrıca sizi sıcaktan ve soğuktan koruyan ve daha zarif, daha güzel görünmenizi sağlayan elbiseler giyin. Fakat dış görünüşünüzü güzelleştirirken, kalp ve ruh güzelliğini de ihmal etmeyin. Unutmayın ki, elbiselerin en güzeli, kötülüklerden titizlikle kaçınarak dürüst ve erdemli bir insan olmak anlamına gelen takva elbisesidir. İşte bunlar, Allah’ın ayetlerindendir. Bu ayetleri insanlara ulaştırın ki, düşünüp öğüt alsınlar.” (Araf 7/26)

GİYSİ İMANIN VE ERDEMİN ÖLÇÜSÜDÜR

Giyim insanları hayvanlardan ayıran önemli bir kriterdir.

Allah’a ve Kur’âni yasalarına gereğince inanmayan  ve yaratılış çizgisini koruyamayan insanlar, insanlık çizgisini koruyamadıkları için çıplaklığa özenirler. Vücutlarının erotik bölgelerini   açığa vurmayı bir hak ve özgürlük gibi görürler.

BENİM VÜCUDUM BAŞKADIR DERCESİNE

Bu tüpler “Benim göğüslerim, üreme organlarım ve yakın çevresi farklıdır “ dercesine açılıp saçılırlar. Utanmaları da yoktur.

Kişiliksiz azgın dişiliğe örnek gösterilebilecek bu tür bir düzeysizliği de  sosyal medya fenomeni olan Zeynep Sıla Çatal gösterdi.

Dubai’ye turistik geziye giden Zeynep Sıla’ya  kıyafeti  pek açık saçık bulunduğu için müdahale edildi. Daha açık bir ifadeyle hayvanlara özenen teşhirci Zeynep Sıla’ya  giyiminden ötürü müdahale edildi ve  üzerine şal örtüldü.

Haber böyle. Haberin doğru olup olması da önemli değil. Çünkü örneklerini hayatımızda, yazılı ve görsel medyada sık sık görüyoruz.

Biz Zeynep Zıla’ya acıyoruz ama  onu ve benzerlerini yetiştiren eğitim sistemini ve bu sistemin değiştirme girişimini bile başlatamayan AK Parti iktidarına kızıyoruz.

Teşhirci dişi                 Açık saçık giyim                 Zeynep Zıla  Çatal

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.