islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5560
EURO
34,8671
ALTIN
2.427,11
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Ermenistan: Paşinyan gidiyor Manukyan geliyor

Ermenistan: Paşinyan gidiyor Manukyan geliyor

Mirat Haber Ajansı

Ermenistan’da muhalefet lideri Manukyan önderliğinde Başbakanı Paşinyan’ın Dağlık-Karabağ dahil işgal altındaki Azerbaycan topraklarını kaybetmesi nedeniyle istifasını isteyen gösterilerin süresiz devam edeceği muhalefet güçlerince bildirildi. Ermenistan’ın 28 yıldır işgal altında tuttuğu Dağlık Karabağ’da yeni taktiklerle savaşan ve Türkiye desteğini alan Azerbaycan ordusu karşısında bozgun yaşaması nedeniyle Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’a karşı ülkede süresiz protestoların ancak resmi istifa ile sona ereceği belirtilmekte. Paşinyan’ın görevinden istifa etmesi için ülkedeki muhalefet başkent Erivan’da Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak gösterilere başladı. Süresiz protesto kararı alan muhalefetin eylemler çerçevesinde aldığı genel grev kararı da uygulamaya girdi. Göstericiler Ermeni hükümet başkanlığı binası karşısına çadırlar kurdu. Polisin sıkı güvenlik önlemi aldığı eylemlerde göstericiler, Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı önünde de eylem düzenleyerek, Paşinyan’ı istifaya çağırdı. Polis ile göstericiler arasında çatışmalar görüldü. Ayrıca Erivan-Vanadzor yolu iş makineleriyle trafiğe kapandı.

Manukyan dönemi

Muhalefetin lideri Vazgen Manukyan, Erivan’da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Ermenistan ordusunu ve polisini de gösterilere katılmaya davet etti. Manukyan, güvenlik güçlerine seslenerek her saatin önemli olduğu, halkı soğukta bekletmeyip, bir ihtilal için kendilerine katılmasını istedi. İlginç olan mevcut başbakan Paşinyan da Sarkisyan’ı benzer gösyeriler ve ihtilal çağrılarıyla devirmişti.

Paşinyan kiliseden kovuldu

Son dönemde, ülkede ziyaretlerde bulunan Paşinyan, buralarda halk tepkisiyle karşılaşıyor. Ülkenin güneyinde yer alan Sisyan şehrini ziyaret eden başbakan, ölen Ermeni askerlerini anmak için gittiği Aziz Gregor kilisesinde ayini yöneten papaz tarafından kiliseden kovuldu. Kilisede tokalaşmak için elini uzatan Paşinyan’ı papazın reddettiği, eliylr kiliseden gitmesini istediği görüntüler, sosyal medyada yayıldı.

Paşinyan gösterilerde yolları kapanan bölgedeki Goris ve diğer şehirlere de alınmadı. Paşinyan, gezisini yarım bırakarak Erivan’a döndü. Ermenistan Başbakanı Paşinyan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, muhalefetin halkın hakları için değil, kendi çıkarları için mücadele ettiğini iddia etti. Gösterilerin bugün 13. günü. 

Paşinyan 2018de Batı ülkelerinin desteğiyle iktidara gelmiş Rusya ile arasındaki ayrılığı Azerbaycan iyi değerlendirerek Türkiye’nin desteğiyle geçen ay büyük bir zafer kazanmıştı. Uzmanlar zayıf Paşinyan yönetiminin sürmesinin Azerbaycan ve Türkiye açısından avantajlı olduğunu belirtiyorlar.

Diğer Avrasya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/avrasya/

Diğer Orta Doğu haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/orta-dogu/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.