islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5542
EURO
34,8270
ALTIN
2.430,56
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Korona Aşısı 140 Milyar Dolar Zarar Ettirdi!

Korona Aşısı 140 Milyar Dolar Zarar Ettirdi!
16 Şubat 2022 10:01
A+
A-

Amerikalı biyoteknoloji ve ilaç firması Moderna A.Ş.’nin hisseleri düşüşte. Koronaya karşı geliştirilen ancak yan etkileriyle gündem olan Moderna’nın hisseleri çakıldı. Altı aylık süre boyunca yüzde 70 azalan hisse değerleri, yatırımcılara toplamda 140 milyar dolar zarar ettirdi.

AŞININ “YAN ETKİSİ” 

Moderna’nın ürettiği covid-19 aşılarının yan etkilerinin, diğer korona aşılarına oranla daha çok görülmesi, hisseleri vuran en büyük sebeplerden birisi. Yapılan bilimsel çalışmalar sonucunda Avrupa ülkelerinin Biontech aşısını tercih etmesi, Moderna’nın piyasadaki güvenilirliğini sarstı.

COVID ORANLARI DÜŞTÜKÇE HİSSELER DE DÜŞTÜ 

Forbes’in ekonomi uzmanları, dünya çapında korona vakalarındaki düşüşlerin, 2010’da kurulan ve en büyük sıçrayışını covid-19 aşısı ile yapan Moderna firmasını kötü etkilediğini belirtti.

Ekonomistler, korona aşısına bağlı büyümenin ve kârın sürdürülebilir olmadığını ve Moderna’nın “korona ilacı” geliştirmesinin de piyasada olumlu bir etki yaratmayacağını söyledi. Uzmanlar, Moderna’nın bu gidişle piyasa hacminin küçüleceğini ve değerinin düşmeye devam edeceğinin altını çizdi. Moderna’nın piyasadaki yükselişiyle beraber birçok kişi Moderna hisselerine yatırım yaptı. Altı aylık süre boyunca yüzde 70 azalan hisse değerleri, yatırımcılara toplamda 140 milyar dolar zarar ettirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.