islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5863
EURO
34,7510
ALTIN
2.422,36
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Korona Bir Ruh Hastalığı mı?

Korona Bir Ruh Hastalığı mı?

Mirat Haber Ajansı

Yeni araştırmalar Korona ile beyin komplikasyonlarının ve psikolojik sorunların arasında kuvvetli ilişki kurdu. Ancak bu beyin ve ruh hastalıklarının Korona sonucunda mı çıktığı yoksa Korona’yı mı tetiklediği net değil. The Lancet Psychiatry adlı bilimsel hakemli dergide yayınlanan büyük çaplı araştırmada önemlibulgular gözlemlendi. Nisan boyunca İngiltere’de 153 yoğun bakım hasta incelendi ve 125’inde beyini nöroloji ve psikiyatrik durumlarla bağlar bulundu.

Hastanedeki 153 Korona hastasının 57’sinde beyin tıkanması sonucu felç, 39’unun zihin yapısının çöktüğü, 10 kişinin gerçeklerden kopma demek olan psikoz geliştirdiği, 7 kişinin ensefalit gibi diğer beyin sorunları olduğu görüldü. Hastalar 23 ile 94 arasındaydı. Zihin yapısının dönüşmesinin bütün yaş gruplarında görülmesi dikkat çekti. Liverpool Üniversitesi’nden Dr. Benedict Michael araştırmayı yönetti. Bu tam olarak bir sonuç getirmese de beyin ve zihin ile Korona etkisi arasında önemli bir bağlantıyı ortaya koymakta. Önceden zihinsel sorunları olanların Korona’ya daha açık olması veya Korona’nın zihin sorunları oluşturmasından hangisinin doğru olduğu ancak ilerideki araştırmalarda bilinecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.